Felsőkategóriás gamer headsetek a SteelSeries-től

A Siberia 800-as sorozatba érkező újdonságok vezeték nélkül dolgoznak, akkumulátoruk cserélhető, bázisállomásuk pedig sokoldalú.

Felsőkategóriás gamer headsetek a SteelSeries-től

A SteelSeries Siberia sorozata két új vezeték nélküli gamer headsettel bővült, amelyek a felsőkategóriás termékek szegmensében próbálnak érvényesülni. A Siberia 800-as és Siberia 840-es újdonságok alapjaikat tekintve ugyanazt nyújtják: felépítésük egyforma, így alapvető funkcionalitásuk is azonos, viszont a Siberia 840 extraként még Bluetooth vezérlőt is kapott, azaz könnyedén használható különböző mobileszközökkel is.

A Siberia 800-as sorozat tagjai elegáns,letisztult dizájnnal érkeznek, házuk pedig mindkét esetben két darab 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel felszerelt hangszórót rejt. A hangszórók zárt térben dolgoznak, méghozzá a 20 Hz és a 20 kHz közötti frekvenciatartományon belül, maximum 100 dB-es hangnyomással. A kényelem érdekében az új headsetek memóriahabos fülpárnákat alkalmaznak, az állítható fejpánt pedig öt darab memóriahab-betéttel gondoskodik a hosszúra nyúlt csaták kényelmes átvészeléséről.

A bal oldali házban egy kihúzható mikrofon is jelen van, ami a 100 Hz és 10000 Hz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik, méghozzá -44 dB-es érzékenység és 2200 ohmos impedancia mellett. Az unidirectional típusú, vagyis az egyféle szögből érkező hangokat érzékelő mikrofon szükség esetén némítható – ezt az állapotot piros ledes világítás jelzi. A fejhallgató 7.1 csatornás virtuális térhangzást kínál és három különböző Dolby technológiát támogat. A hangerőt egyébként dedikált szabályzóval módosíthatjuk, valamint az általános beállítások módosításáról is gondoskodhatunk, a mellékelt szoftver pedig remek testreszabhatóságot biztosít.

A fejhallgató extraként tartalmaz egy úgynevezett Share portot, amelyen keresztül második fejhallgató is csatlakoztatható hozzá – ha például közösen szeretnénk zenét hallgatni. Az energiaellátásról 1000 mAh-s lítium akkumulátor gondoskodik, ami könnyedén kivehető, és amiből ráadásul rögtön kettő is jár. Egyetlen akkumulátorral nagyjából 20 órányi üzemidő nyerhető, a töltést pedig a bázisállomás végzi.

A headsetekhez tartozó bázisállomás egy analóg audió kimenettel, egy audió bemenettel, egy optikai audió bemenettel és egy Mini USB 2.0-s csatlakozóval érkezik – utóbbin keresztül elvégezhető az esetleges szoftverfrissítés. A headset és a bázisállomás között maximum 12 méteres hatótávolság húzódhat, amennyiben kettőjük között nincs akadályozó tényező. A Frequency Hopping technológia jóvoltából a késleltetés mindig alacsony marad – ez 16 ms alatti értéket jelent –, így a hang időben érkezik és időben távozik, ami egy kiélezett csata alkalmával a meccs végeredményét is eldöntheti.

Az akkumulátorral együtt 318 grammot nyomó Siberia 800-as sorozatú fejhallgatók mellé utazó adapter is jár, így több országban is használható a bázisállomás. Az újdonságok közül a Siberia 800-as modell 280 dollárba kerül, míg a Bluetooth támogatással is rendelkező Siberia 840-ért 330 dollárt kérnek el. Európában ez sorrendben 300 és 350 eurós összegeket jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward