Felhasználói fájlok törlődtek a Dropbox hibája miatt

A vállalat már megtette a szükséges lépéseket, az érintett felhasználóknak pedig kárpótlásul egy évnyi Dropbox Pro előfizetést is felajánlott.

Felhasználói fájlok törlődtek a Dropbox hibája miatt

A napokban néhány Dropbox felhasználó kellemetlen leckéből tanulhatta meg, hogy nem érdemes a felhő alapú tárhelyet egyetlen helyként használni fontos adatok tárolására, nem árt a redundancia (de ugyanez igaz lenne bármilyen más tároló esetén).

A Dropbox bejelentése szerint az adatvesztéses hiba néhány régebbi asztali Dropbox kliensnél állt fenn, és csak akkor jelentkezett, ha a felhasználók rendszere akkor kapcsolt ki vagy indult újra, amikor engedélyezték a Selective Sync funkciót. A hiba miatt néhány felhasználó azt tapasztalhatta, hogy törlődtek egyes fájljaik az online tárhelyről, míg a kevésbé szerencsések azzal szembesülhettek, hogy több év alatt összegyűjtött tartalmaikat mind elvesztették.

A Dropbox szakemberei minden olyan esetben, amelyben csak lehetett, megpróbálták visszaállítani a törölt fájlokat; ezzel egy időben pedig javított kliensalkalmazásokat is elérhetővé tettek, a régi kiadásokat pedig kivonták a forgalomból. A szakemberek extra védelmi mechanizmusok beépítésével próbálnak gondoskodni róla, hogy ehhez hasonló hiba a jövőben ne fordulhasson elő.

Azok a felhasználók, akiket érintett a probléma, kapnak egy bocsánatkérő e-mailt, amelyben a cég a kellemetlenségekért cserébe egy évnyi Dropbox Pro előfizetést ajánl fel. Ez persze nem hozza vissza a véglegesen elvesztett fájlokat, de kétségtelenül figyelmes gesztus, plusz azt is jó látni, hogy a cég tanul a hibáiból.

Hogy mi a tanulság? Az, hogy az igazán fontos adatokat ne csak a felhőben tároljuk, hanem külső HDD-n, és/vagy írásvédettre állított memóriakártyákon, illetve írható/újraírható adathordozókon, ki mit preferál. Minél több a másolat, annál nagyobb az esély, hogy megmaradnak a fontos tartalmak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward