Shop menü

FELFEDTE AZ APPLE AZ IPHONE 15 DEBÜTÁLÁSÁNAK DÁTUMÁT

Mindjárt itt az új széria, kiderül hogy milyen formában kapunk USB-C csatlakozót, jobb kamerákat, és tényleg bekövetkezik-e a jelentősebb áremelés.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Felfedte az Apple az iPhone 15 debütálásának dátumát

Az Apple évente egyszer szokott új iPhone-okat bemutatni – már ha eltekintünk az iPhone SE modelltől, ami 2-3 évente frissül általában –, éppen ezért az esemény nagy figyelmet kap. Ha minden a cég tervei szerint alakul, akkor ezt a rendezvényt általában hasonló időpontban szokta tartani, és idén sem lesz ez másként.

Az idei évben szeptember 12-én lesz az Apple esemény, melyen az iPhone-ok reflektorfénybe állnak majd.

Egy keddi napon lesz az esemény, szokás szerint délelőtt 10 órakor tartják meg, legalábbis csendes-óceáni időzóna szerint, ami azt jelenti, hogy Magyarországon este 7 órakor kerül sor a nagy bejelentésekre. Az iPhone 15 széria feltehetően nem egyedül jön majd, a vállalat más termékekkel is előrukkolhat. Jöhetnek például az Apple új okosórái is, korábban szó volt arról, hogy akár még a Watch Ultra is utódot kaphat.

Galéria megnyitása

A rendezvényt egy szóban úgy jellemezte az Apple, hogy: „Wonderlust”. A cég csodálatos újdonságokkal szeretne előrukkolni az érdeklődők számára, így azt már előjáróban leszögezhetjük, hogy biztosan repkedni fognak a nagy szavak. Az iPhone 15 széria és az Apple Watch Series 9 egyaránt érdekes lesz, bát ez utóbbi esetében most semmilyen egetrengető fejlesztésre nem számítanak, olyan jelentős fejlesztés biztosan nem lesz, mint tavaly, mikor a Watch Ultra debütált.

Már hónapok óta rendszeresen szállingóznak a pletykák, hogy milyenek lesznek az új generációs iPhone-ok. A várakozások szerint a Dynamic Island például meg fog jelenni minden modellnél, már az olcsóbb készülékek is ezzel a megoldással jönnek. Az új készülékek vékonyabb kávát kaphatnak, és állítólag még a titán is előkerülhet a keretnél a csúcsmodellek esetén, hogy ezáltal is csökkentse a készülékek tömegét a vállalat. Az iPhone 15 Pro Művelet gombot is kapni fog a korábbi módváltó helyett, ami nagyon érdekes lesz a lehetőségek tekintetében.

Galéria megnyitása

Jön az USB-C csatlakozó, ezt mostanra szinte mindenki tényként kezeli, az viszont még kérdéses, hogy ezt milyen formában valósítja majd meg az Apple. Hiszen azon túl, hogy USB-C aljzat kerül a gépekre, a lehetőségek nagyon tág határok között mozognak. Legutóbb már arról pletykáltak, hogy akár a Thunderbolt támogatás is biztosított lehet. Az iPhone 15 és 15 Plus modellek valószínűleg az Apple A16 rendszerchipet fogják használni, miközben az iPhone 15 széria csúcsragadozói már az Apple A17-re fognak váltani, ami nemcsak, hogy 3 nm-es csíkszélességen készül, hanem az eddigieknél is jelentősebb tempóra lesz képes.

Az Apple már periszkópos lencserendszerű kamerát is használatba fog venni a pletykák szerint, de ezt kizárólag az iPhone 15 Pro Max (vagy Ultra, mert ilyen nevet is emlegettek) kapja majd meg. Ezáltal minden eddiginél jobb minőséget lehet majd elérni a távolabbi témák megörökítése alkalmával. Kövérebb akkumulátor is megjelenhet itt, egyes értesülések szerint a termékcsalád összes tagja jobb üzemidővel rendelkezhet ezáltal. És a mobilok már szövetbevonatos, színes kábelekkel kerülhetnek a boltokba a legutóbbi információmorzsák alapján.

Az Apple Watch Series 9 állítólag 41 és 45 milliméteres méretben kerül majd bevetésre, miközben megérkezik az Watch Ultra új generációja is, mely jobb kijelzőt vehet használatba változatlan méret mellett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére