Felbukkantak az első jelei a Messenger és a WhatsApp összeolvadásának

A Facebook üzenetküldőjében fedezték fel annak a jeleit, hogy a WhatsApp begyűrűzhet az applikációba.

Felbukkantak az első jelei a Messenger és a WhatsApp összeolvadásának

Tavaly nagy port kavart az a hír, hogy 2020 elején a Facebook, az Instagram és a WhatsApp átjárhatóvá válhat. Most már biztosan kijelenthetjük, hogy ez a tervezett időben nem valósult meg, de valószínűleg csak azért, mert ez nehezebb feladatnak bizonyul, mint ahogy arra számítani lehetett. Most megjelentek az első jelei a nagy fúziónak.

Galéria megnyitása

A WABetaInfo lap számolt be arról először, hogy már lehet látni annak a jeleit, hogy a Facebook elkezdett közeledni a WhatsApp irányába. Az @Alex193a néven publikáló szakember szúrta ki a Facebook Messenger legújabb előzetes kiadásában, hogy a WhatsApphoz kapcsolódó tartalmak jelentek meg a programban. Meglehetősen hosszú listára lett figyelmes a lelkes „kutató” a Messenger kódjában közvetlenül a WhatsApphoz köthetően.

Galéria megnyitása

A fenti listában olyan funkcióknak a bekötése látható, amik egyértelműen a WhatsAppból szolgáltatnak elsődleges információkat a Messender számára. Ezeket felhasználva a Facebook saját platformja meg tudja érteni, hogy miként kell kezelni a WhatsApp kapcsolatokat. Tudja majd, kik a blokkoltak, hogyan állnak a csevegések, milyen szám kapcsolódik a csevegéshez, és azzal is tisztában lesz, ha egy archivált beszélgetésről van szó. A Messenger még arra is rálát majd, hogy az értesítések küldése be van-e kapcsolva egy-egy adott kontaknál, vagy nincs.

Fontos, hogy konkrétan az üzeneteknek a tárolásáról, kezeléséről egyelőre itt egyelőre nincs szó. De valószínűleg még több részlet bekerül majd a Messengerbe a következő hetekben, hónapokban. És természetesen a WhatsApp is megkapja majd a Facebook Messengertől a fontos információkat, plusz be fog még jönni ebbe a képletbe az Instagram Direct is – ha minden az eredeti tervek szerint alakul. Hiszen a Facebook célja a korábbi információk alapján az, hogy az emberek a Messengert, a WhatsAppot és az Instagram üzenetküldőit akár egy helyen is tudják kezelni.

Galéria megnyitása

A felhasználók korábbi felháborodása onnan ered, hogy a Facebook égisze alá tartozó három nagy üzenetküldő, a Messenger, a WhatsApp és az Instagram Direct, szép számban tartogat egyedi jellemvonásokat, amiket úgy szeretnek az emberek, ahogy vannak, és érthető módon senki nem akarja, hogy ezek sérüljenek.

A legtöbben azt találtak kifogásolhatónak, hogy a Facebook Messengerrel szemben a WhatsApp sokkal megbízhatóbb, és nehezen tudják azt elképzelni, hogy ez nem fog problémát okozni az olvasztótégelybe kerülés során. A WhatsApp esetében az üzenetek csak a mobileszközön vannak tárolva, és a küldés során minden adat végponttól végpontig titkosított.

A Facebook tisztában van azzal, hogy a három nagy szolgáltatás összedolgozása nem lesz sétagalopp, de a jelek szerint ez nem tántorítja el a tervétől a vállalatot. A szakemberek egy része a háttérben már szemmel láthatóan is azon van, hogy egyre közelebb igazítsa egymáshoz a szolgáltatásokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap