Fájlkezelési hibát találtak a Windows 10 October 2018 Update-ben

A nemrégiben felfedezett bug miatt ismét veszélybe kerülhetnek bizonyos fájlok – még jó, hogy a frissítőcsomagot nem tették szélesebb körben is elérhetővé.

Fájlkezelési hibát találtak a Windows 10 October 2018 Update-ben

A Windows 10 legújabb frissítőcsomagja a hónap elején jelent meg, de csak pár napig maradt elérhető, ugyanis több fura hibát is találtak benne. Ezek közül a legsúlyosabb az volt, amely miatt a felhasználói könyvtáron belül található mappákból egyszerűen eltűntek a különböző fájlok. A Microsoft a felhasználói visszajelzésekre reagálva visszavonta a Windows 10 Octorber 2018 Update-et, majd nem sokkal később bejelentették, megtalálták, mi okozta a fájleltűnést okozó hibát. Érezhették, hogy a javított csomagot nem biztos, hogy szerencsés újra elérhetővé tenni anélkül, hogy a Windows Insider Program résztvevői alaposan le ne tesztelték volna azt, a megérzés pedig jónak bizonyult, ugyanis pár napja újabb hibákat javítottak, nemrégiben pedig egy újabb fura hibára derült fény.

Galéria megnyitásaA beszámolók szerint ezúttal a Fájlkezelő (File Explorer) háza táján került homokszem a gépezetbe, ami a tömörített állományok kicsomagolásánál jelentkezik. A rendszer a kicsomagolást sajnos automatikusan megkezdi, a célkönyvtárban szereplő azonos nevű fájlokat pedig automatikusan felülírja – egyáltalán nem kér felhasználói megerősítést és a felülírás tényéről sem ad tájékoztatást. A beszámolók vegyesek voltak: volt, aki azt tapasztalta, hogy a kitömörített fájllal nem írta felül a rendszer a célkönyvtárban lévő állományokat; de olyan is akadt, aki a felülírás és a régebbi dokumentum elvesztése miatt ragadott billentyűzetet. Egy dolog terén egységesek a panaszok: a kitömörítés alkalmával a folyamat akkor sem áll meg, ha egy fájl felülírásáról kéne döntést hoznia a felhasználónak – ezt a döntést a rendszer hozza meg helyette, párbeszédablak nélkül.

A dolog ellen egyelőre úgy lehet védekezni, ha a tömörített állományok kicsomagolását nem a Fájlkezelővel, hanem harmadik fél által készített alkalmazásokkal, például 7Zip-pel, vagy éppen WinRAR-ral végezzük el. A hibáról természetesen már értesült a Microsoft, így remélhetőleg ezt is hamar kijavítják. A Windows 10 October 2018 Update egy ideig még biztosan nem válik elérhetővé a publikum számára, a Windows Insider Program résztvevői azonban továbbra is rendületlenül tesztelik, hátha újabb hibákra bukkannak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap