Újabb hibajavításokat kapott a Windows 10 October 2018 Update

De a csomag még mindig csak a Windows Insider Program keretén belül érhető el, publikus rajtjára csak később kerülhet sor.

Újabb hibajavításokat kapott a Windows 10 October 2018 Update

A Microsoft még a hónap elején tette elérhetővé a Windows 10 legújabb frissítését, amely az October 2018 Update nevet kapta. A rengeteg újítással érkező csomag sajnos nem bizonyult hibátlannak, ugyanis nem sokkal a megjelenése után elég bosszantó hibajelenségekre derült fény, amelyek miatt igazi panaszlavina indult a különböző fórumokon. A felhasználók nehezményezték, hogy a frissítés telepítése után eltűntek egyes fájljaik, amelyek eredetileg a felhasználói könyvtáron belül található mappákban foglaltak helyet, de driverhibák is nehezítették a rendszer használatát – ez főként az Intel és a HP egyes termékeit érintette.

A sok-sok hiba és panasz láttán a Microsoft szakemberei úgy döntöttek, a frissítőcsomag visszavonása a legjobb lépés, így vissza is vonták azt, azoknak pedig, akik korábban már letöltötték a telepítőt, azt javasolták, egyelőre ne telepítsék egyetlen PC-re se a friss rendszert. Napokkal később megjelent a 17763.17-es Build, amely számos hiba javításával érkezett. Ez a kiadás átment a belsős teszteken, így a Windows Insider Program résztvevői is megkapták, a publikumnak azonban még várnia kell a frissítés kiadására. Azóta egy újabb, 17763.104-es kiadás is elérhetővé vált, ami szintén csak a Windows Insider Program keretén belül telepíthető.

Galéria megnyitása

A 17763.104-es változat számos újabb frissítést tartalmaz, amelyek fura hibákat javítanak. Ilyen hiba a Feladatkezelőn belül, az egyes folyamatoknál megjelenő inkorrekt adatok, a driver-kompatibilitási hibák, valamint a vírusírtókkal és a virtualizációs szoftverekkel kapcsolatos hibajelenségek is. A Connected Standby módot kínáló rendszereknél olyan is előfordult, hogy az említett módból való visszatérést követően egyszerűen nem válaszoltak a különböző alkalmazások – most már ez a hiba is a múlté.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Windows 10 October 2018 Update végleges, hibáktól mentes kiadását pontosan mikor teszi elérhetővé a Microsoft a publikum számára, de ahogy a jelenlegi helyzet áll, túl sokat már biztosan nem kell rá várni. Az persze nagyon szomorú, hogy egy korábban hibátlannak ítélt, így a publikum számára is elérhetővé tett szoftverben ennyire sok hiba maradt, az pedig különösen kellemetlen, hogy ezek között adatvesztést okozó bug is megbújt. Utóbbival kapcsolatban persze segítséget ajánlott fel a Microsoft az érintetteknek – ahogy azt már korábban megírtuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap