Fable: Könnyebb a fejlesztés Unreal motorral, jobb lesz a multi

A Lionhead Studios kifejtette annak előnyeit, hogy nem saját maguk által fejlesztett motort használnak. Az eddigi Fable játékokhoz képest előre lépnek a kooperatív multi frontján is.

Fable: Könnyebb a fejlesztés Unreal motorral, jobb lesz a multi

A Fable Legends fejlesztője, a Lionhead Studios az Unreal motor oldalára írt cikkében dicsérte az Epic által fejlesztett új motort, amelynek segítségével Albion világát még nagyobb részletességgel tárhatják majd elénk.

David Eckelberry, a játék rendezője leírta, hogy az új motorral sokkal szebb vizuális megjelenítést tudnak produkálni, mint amilyet elérhettek volna, ha mindent maguk programoznak. Saját, nulláról írt motor esetében még hónapokig, sőt, évekig el sem kezdhették volna a tényleges tartalmak létrehozását, így viszont rögtön nekifoghattak a lényegi munkának.

Geoff Smith producer mindehhez hozzátette, hogy az Unreal 4-es motor segítségével a munkafolyamatok sokkal simábban mennek, minden gyorsabb és az eredmények is meggyőzőek. "Az UE4 eszközkészlete és architektúrája lehetővé teszi, hogy rögtön, a technológiára való várakozás nélkül fogjunk neki a munkának. Rögtön teljes egészében ki tudtuk használni a csapatunkban rejlő lehetőségeket."

"Kétszer olyan gyorsan tudtunk bevinni a játékba a hozzávalókat, ráadásul másodpercek alatt megkaptuk róluk a vizuális visszajelzést. Mindez párosítva az anyagok és shaderek rugalmasságával, jobban mutató játékot eredményez."

Mit jelent mindez a Fable Legends Albion ábrázolása szempontjából? "Albion buja, élettel és színekkel teli, a karakterek olyan szinten részletesek, amilyet eddig nem tudtunk elérni. Ezek a lenyűgöző karakterek valóban olyan új lehetőségeket rejtenek számunkra, melyeket lelkesen fedezünk fel. Míg az előző részek csak próbálkoztak a kooperatív játékkal, az orb rendszer és hasonlók segítségével, most először tettük magunkévá az ötletet, hogy olyan játékélményt nyújtsunk, amelynek során egy hősnek se kelljen egyedül lennie, amikor beleveti magát a küldetésekbe és a történetbe."

A Fable Legendsben négyfős csapat tagjaként fogunk kalandozni, a többi csapattag lehet játékos vagy MI által irányított karakter is, és kedvünk szerint bármikor beszállhatunk a kalandba, vagy kiléphetünk belőle. A Fable Legends az Xbox One-on amolyan "első évadként" fog indulni, melyet sorozatban kiadott DLC-kel fognak bővíteni.

Mit szól mindehhez az eredeti széria atyja, Peter Molyneux, aki a Legends fejlesztésében már nem vesz rész? Érdekesnek, lenyűgözőnek tartja, és kíváncsian várja a folytatást.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward