Fable Fortune - új ellenfelet kap a Hearthstone

A Lionhead egykori alkalmazottai meg tudták menteni a titokban másfél éve készülő kártyás játékot, és befejezhetik.

Fable Fortune - új ellenfelet kap a Hearthstone

Úgy tűnik, hogy a Lionhead megszűnésével mégsem kell lemondanunk mindenről, ami Fable. A stúdió veteránjai ugyanis új csapatot alapítottak Flaming Fowl néven, és valahogy megegyeztek a Microsofttal, hogy elkészíthessék a Fable Fortune névre hallgató digitális kártyajátékukat.

A három alapító, Craig Oman, Mike West és Marcus Lynn még nyolc évvel ezelőtt vetette fel a kártyajáték ötletét, akkor a Fable 2-be akarták beletenni. Végül aztán a koncepció teljesen megváltozott, és (valószínűleg a Hearthstone sikere után) 2014-ben kezdték meg a fejlesztést, ekkor már különálló címként. Összesen 18 hónapot dolgoztak rajta, mielőtt a Lionhead bezárt.

A Microsoft a Fable márka használatát engedélyezte ugyan, de pénzt már nem ad a fejlesztésre, így a készítők a Kickstarterre mennek - a kampány valamikor holnap indul majd el. Mivel már eddig is rengeteget dolgoztak rajta, a zárt béta nem sokkal a kampány befejezése után már el is indul, majd októberben várható a nyílt béta PC-re és Xbox One-ra, és valamikor 2017-ben a végleges megjelenés.

A játék a Hearthstone által (is) már bejáratott alapokra épül: hősöket választunk, és különböző kártyák kijátszásával megpróbáljuk az ellenfél hősének életerejét leredukálni nullára. West és brigádja azonban ígér néhány újdonságot: teljesen 3D-s megjelenítést terveznek, különböző témákra épülő paklikat, szintlépési rendszert a gyakran használt kártyák számára, és egy teljes online kooperatív módot, ahol mesterséges intelligencia által vezérelt bossok ellen harcolhatunk (láthattunk ilyesmit a HS-ben is, Tavern Brawl keretében).

A Fable Fortune tehát igyekszik is valamit hozzátenni a műfajhoz, ugyanakkor természetesen arra számítanak a készítők, hogy a hagyományos Fable-elemek húzzák majd be a rajongókat. Előkerülnek különböző helyszínek a korábbi részekből, a grafikai stílus is ugyanaz a szerethető, rajzfilmes jellegű, és persze az angol humor is a helyén lesz. Ezen kívül azonban számos olyan karakter is bekerül, akikről a korábbi Fable-epizódokhoz készültek ugyan koncepciórajzok, de végleges modell aztán nem lett belőlük. Úgyhogy visszakapjuk a történelem egy-egy elveszett darabkáját is.

Szintén érdekesek az olyan újraértelmezett játékelemek a korábbi Fable-ökből, mint hogy meccsek közben különböző "questeket" teljesíthetünk (például bizonyos típusú kártyák kijátszásával), vagy megfelelő mana összegyűjtésével gonosszá vagy jóvá tehetjük a hősünket, ezzel megváltoztatva az erejét.

West ugyanakkor igyekszik hangsúlyozni, hogy a játékdizájn még nem végleges. Éppen ezért terveznek hosszú zárt és nyílt bétát, valamint szoros együttműködést a Kickstarter-támogatókkal, hiszen egy ilyen játékot muszáj folyamatosan alakítani a visszajelzések nyomán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward