Ezért korrigált a Magyar Telekom részvényárfolyama

Ezért korrigált a Magyar Telekom részvényárfolyama

Megnyugodott és korrigált a Magyar Teléekom részvények jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén miután a szlovák kormány bejelentette, eladná a Slovak Telekom még állami kézben lévő 49 százalékát.

A Magyar Telekom részvények azt követően kezdtek lendületes emelkedésbe a BÉT-en, hogy az amerikai AT&T és a Deustche Telekom bejelentette, megegyeztek a német cég amerikai mobilszolgáltatójának eladásáról. Az üzletből mintegy 18 milliárd eurónyi készpénz folyik be a DT-hez, ebből 13 milliárdnyit hiteltörlesztésre, a maradékot sajátrészvény vásárlásokra fordítják. Ugyanakkor a DT egyik illetékesének elmodása szerint fontolóra veszik kisebbségi részesedések vásárlását is. Igaz, ezt később nem erősítették meg. A hirre 600 forintig drágultak a Magyar Telekom papírjai, persez az áremelkedésben nem csak az esetleges kivásárlási spekulácik kaphattak szerepet, a bejelentésre az egész európai távközlpsi szektor drágult.

A Slovak Telekom állami csomagjának eladását Ivan Mikos pénzügyminiszter jelentette be. Mint mondta, az eladás során szóba kerülhet egyszerű nemzetközi versenytárgyalás, de első nyilvános részvénykibocsátás is. A Slovak Telekom árbevétel alapján valamivel kisebb, mint feleakkora a Magyar Telekomhoz képest, nettó nyeresége valamivel több, mint fele a magyar csoporténak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward