Shop menü

EZEKBŐL A LUNAR LAKE ALAPÚ TAGOKBÓL ÁLLHAT AZ INTEL CORE ULTRA 200V SOROZATA

Az új modellek ősszel rajtolhatnak el.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ezekből a Lunar Lake alapú tagokból állhat az Intel Core Ultra 200V sorozata

Az Intel Lunar Lake sorozatú mobil processzorainak alapjaival a Computex 2024 idején már megismerkedhettünk, a konkrét modellek bemutatására azonban egyelőre még nem került sor. Amennyiben hihetünk a korábbi pletykáknak, már nem kell sokat várni a rajtra sem, az ugyanis szeptember folyamán esedékes, míg az asztali Arrow Lake-S modellek egy picivel később, októberben mutatkozhatnak be.

Nemrégiben kiszivárgott némi információ azzal kapcsolatban, konkrétan hogyan néz majd ki a könnyű és vékony noteszgépeket, a kompakt asztali számítógépeket, illetve a következő generációs kézi játékkonzolokat megcélzó sorozat, már ami az egyes modelleket illeti.

Galéria megnyitása

Az adatok alapján a Lunar Lake család összesen kilenc tagot számlál, ezek között viszont csak egyetlen egy darab Core Ultra 9-es sorozatú modell lesz, ami a csúcskategóriát képviseli az adott szérián belül. A többi nyolc verzió a Core Ultra 7-es és a Core Ultra 5-ös szintet erősíti, mindkettőben 4-4 modell foglal helyet. Az új SoC egységek már megfelelnek majd a Microsoft Copilot+ PC kategóriája által támasztott összes követelménynek, a fedélzetükön található NPU minden esetben 40 TOPs-os, vagy ennél nagyobb teljesítményt kínálhat. Az alapokat adó lapka fedélzetén maximum négy darab Lion Cove és négy darab Skymont processzormag foglalhat helyet, amelyek közül előbbiek a P-Core, utóbbiak pedig az E-Core részleget erősítik. A táblázatból a processzormagok konkrét száma hiányzik, illetve az iGPU stream egységeinek konkrét számát sem tartalmazza, ezeket leszámítva azonban sok-sok információt tár elénk.

Galéria megnyitása

Az NPU teljesítménye eltérő lesz az egyes modelleknél, a maximális 48 TOps-os szint csak a felsőkategóriában lesz elérhető, a többi modell 47 vagy 40 TOPs teljesítményt oszthat be. A rendszermemória integrált lesz, azaz nem lehet majd csak úgy otthon bővíteni, kapacitása 16 GB vagy 32 GB, míg típusa LPDDR5X-8533. Az iGPU a várakozások szerint 7 vagy 8 Xe2 GPU mag köré épül, modelltől függően.

A könnyű és vékony noteszgépekbe szánt újdonságok közül a belépőszintet a Core Ultra 5 226V képviseli majd, ami 17 W-os alap és 30 W-os maximális turbo TDP-vel bír (PL1/PL2). A csúcsmodell ezzel szemben már 30 W-os alap és maximális TDP keretet vethet be.

A Lunar Lake sorozat tagjai várhatóan szeptemberben mutatkozhatnak be, de addig még úgyis sok-sok információ érkezhet velük kapcsolatban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére