Shop menü

JÖN AZ MSI CLAW 8 AI+, AZ ELSŐ LUNAR LAKE SOC EGYSÉGGEL SZERELT KÉZI JÁTÉKKONZOL

Nagyobb kijelzőt, nagyobb akkumulátort, illetve erősebb SoC egységet kap az új Claw, és még az MSI Center M felhasználói kezelőfelülete is megújul rajta.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Jön az MSI Claw 8 AI+, az első Lunar Lake SoC egységgel szerelt kézi játékkonzol

A kézi játékkonzolok világában egyre nagyobb a pezsgés, egyre több új termék jelenik meg, közöttük szokatlan példányokkal, mint amilyen az MSI Claw is volt, ami az év elején debütált. Az MSI újdonsága akkoriban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a szokásos AMD RYZEN Z1 sorozatú SoC egységek valamelyike helyett inkább az Intel frissen piacra dobott Meteor Lake SoC egységeit választotta. A döntés eleinte nem tűnt túl jónak, hiszen a rivális kézi játékkonzolokhoz képest a Claw teljesítménye nem alakult valami jó, de idővel elkezdtek érkezni a friss driverek és az új BIOS-ok, amelyekkel mára már igen komoly mértékben javult a Claw teljesítménye.

Galéria megnyitása

Közben a jelenleg is zajló Computex 2024 idején előkerült az MSI következő generációs kézi játékkonzolja, a Claw 8 AI+, ami ezúttal sem az AMD térfeléről érkező SoC egységek valamelyikét, hanem az Intel következő generációs mobil processzorát, a Lunar Lake-et használja majd, amelynek felépítésével kapcsolatban éppen nemrégiben derült fény minden fontos részletre.

Az MSI Claw 8 AI+ egy 8 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontással üzemel, 120 Hz-es képfrissítési ráta elérésére képes. A jelenlegi Clawhoz képest tehát 1 hüvelykkel növekszik a képátló, ami mindenképpen jó hír lehet, főleg úgy, hogy az akkumulátor kapacitását is jelentősen növelik, na de erről majd később. Maga a kijelző az MSI illetékesei szerint egy IPS szintű megoldás, ami 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret, már ami a megjeleníthető színárnyalatok számát illeti, közben pedig 500 nit maximális fényerősségre is képes, azaz nem lesz halvány.

Galéria megnyitása

A kijelző körül található két joystick a hírek szerint Hall Effect alapon működik, rendkívül pontosnak minősül, a körülöttük lévő RGB LED fénygyűrű pedig a színes fények szerelmeseit ejtheti rabul. A Lunar Lake sorozatú processzor hűtéséről egy új rendszer gondoskodik, ami Cooler Boost Hyperflow néven válik ismertté, és ami két darab hőcsővel, illetve két hűtőtömbbel rendelkezik majd. Az akkumulátor kapacitását bővítették, így az nem 53 wattórás, hanem immár 80 wattórás lesz, így remélhetőleg növekedni fog az akkumulátoros üzemidő, hiszen a Lunar Lake SoC energiahatékonysága is jobb lesz.

A portok között ezúttal két darab Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozó sorakozik, amelyeken keresztül megoldható az eszköz tápellátása, valamint dokkolóhoz is kapcsolódhat. Megújul majd az MSI Center M is, ami az MSI Claw fedélzetén dolgozik, arról azonban nem beszéltek, hogy az új kézi játékkonzol ára hogyan alakulhat. A Claw 8 AI+ a tervek szerint 2025-ben rajtolhat el.

Galéria megnyitása

Ezzel egy időben a jelenlegi Claw, vagyis az A1M modell egy speciális dizájnnal rendelkező változatban is elkészül, ami a Fallout 4 témája köré épül, hardveres tulajdonságok terén azonban semmilyen változást nem hoz. A Fallout 4 rajongók számára készített termék rövidesen  debütálhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére