Extrémre sikeredett a Xigmatek új processzorhűtője

A Xigmatek Orthrus két hűtőtömbbel, fehér LED-es világítással ellátott ventilátorokkal és nem kevesebb, mint hét hőcsővel érkezik.

Extrémre sikeredett a Xigmatek új processzorhűtője

A Xigmatek extravagáns processzorhűtőjét, az Orthrus SD1467-es modellt a hónap elején megrendezett Computex alkalmával már meg lehetett csodálni, ám most végre hivatalosan is elérhetővé vált a termék, így szinte minden szükséges információ napvilágot látott vele kapcsolatban.

Az Orthrus SD1467 egy rendhagyó dizájnnal érkező processzorhűtő, amely két, egymás felett elhelyezett hűtőtömbbel rendelkezik. A rézből készült hőcsövekre felfűzött, alumínium ötvözetből álló lamellákból összeállított hűtőtömbök párhuzamosak az alaplap síkjával, felettük pedig egy-egy ventilátor teljesít szolgálatot. Az Orthrus SD1467 összesen hét darab hőcsövet alkalmaz, amelyek egyenként hat milliméteres átmérővel büszkélkednek.

Két hőcső az alul elhelyezett kisebb hűtőtömbhöz igyekszik, a maradék öt pedig a kicsi hűtőtömb felett húzódó nagyméretű hűtőtömbnek adja át az adott processzor által termelt hőt. A hőcsövek minőségi rézből készített talpazaton keresztül veszik át a processzor hőjét.

A kisebb hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul, amely 2000-es percenkénti fordulatszámmal pörög. Ez a légkeverő maximum 23,83 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális zajszintje pedig 28,7 dB(A) értéket képvisel. A második ventilátor már 140 milliméteres átmérővel rendelkezik és a PWM támogatás jóvoltából a percenkénti 800-as és 1200-as közötti fordulatszám-tartományban dolgozik.

A nagyméretű ventilátort egy műanyag ház veszi körül, ami a felső hűtőtömb egy részét is eltakarja. A ventilátorlapátok felett rácsos műanyag borítás látható. Ez a légkeverő maximum 79,84 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális zajszintje pedig 35 dB(A). Mind a 80 milliméteres, mind pedig a 140 milliméteres ventilátor FCB (Fluid-Circulative Bearing) csapágyazással érkezik, élettartamuk pedig nagyjából 50 000 üzemórára tehető.

A Xigmatek új processzorhűtője teljes egészében nézve 146 x 200 x 165 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 875 gramm. A termék 180 wattos hűtőteljesítményt kínál, ventilátorai pedig fehér LED-es világítással és kábelharisnyába bújtatott vezetékekkel érkeznek.

Az új processzorhűtő hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban jelenleg nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward