Extrém egérrel rukkolt elő a Spire

Az Archer I meglehetősen szokatlanul néz ki, de gyártója szerint rendkívül kényelmes, kézkímélő egerezést biztosít.

Extrém egérrel rukkolt elő a Spire

A Spire Archer I névre hallgató egerének megtervezésénél a kényelmes, kézkímélő egerészés biztosítása volt a fő cél, így a végeredmény rendhagyó lett, legalábbis ami a formavilágot illeti.

A Spire szerint a munkájuk során számítógépes egeret használó dolgozók közül hatból egy szenved az RSI (Repetitive Strain Injury - Ismétlődő megerőltetés okozta sérülés) vagy a CTS (Carpal Tunnel Syndrome - Carpalis alagútszindróma) kellemetlen hatásaitól. Az említett tünetek kialakulása mögött az intenzív egerészés, illetve a nem megfelelő ergonómiájú egér használata húzódik. Persze a szakemberek szerint ezekért a tünetekért - többek között - a billentyűzethasználat vagy a kerékpározás is felelőssé tehető.

Az elmúlt hónapok, illetve évek során már több gyártó is készített olyan egereket és billentyűzeteket, amelyek megtervezésekor az ergonómiát és a kényelmes egérhasználatot helyezték előtérbe - a végeredmény az esetek többségében egy rendhagyó formavilágot alkalmazó rágcsáló vagy kalviatúra lett. Nem kivétel ez alól a Spire legújabb egere, az Archer I sem, amely igazán extrém dizájnnal kerül a boltok polcaira.

Az egér megtervezésekor a legfőbb szempont az volt, hogy egérhasználat közben a csuklót, a kezet és az ujjakat a lehető legjobban kímélje a termék, így megelőzhető a fentebb említett betegségek kialakulása. Azoknál pedig, akik már szenvednek a tünetektől, kényelmesebbé tehető az egérhasználat. Az Archer I a gyártó állítása szerint több órás intenzív használat alkalmával is kényelmes, kellemes egerészést tesz lehetővé.

Az egér végső formáját úgy alakították ki, hogy az a lehető legjobban alkalmazkodjon a természetes könyök-, kar- és tenyértartáshoz. A tervezők az öt egérgomb elhelyezésénél is törekedtek arra, hogy a gombok kényelmesen, probléma nélkül elérhetőek, illetve használhatóak legyenek, és elkerülhető legyen, hogy a felhasználó ujjai a gombok felett "lebegjenek", mint egy hagyományos egér esetében.

Az 5D-s optikai szenzorra támaszkodó újdonság kényelmesen kezelhető, strapabíró görgőt kapott, az adott konfigurációhoz pedig USB 2.0-s kábelen keresztül csatlakozik, ami 1,35 méter hosszú. Maga az Archer I 102 x 71 x 80 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig mindössze 96 gramm. A termék háza ABS típusú fekete műanyagból készült.

A két év garanciával érkező ergonomikus egér esetében gyártója 16,95 eurós árat állapított meg. Az Archer I november végétől kezdve lesz elérhető az európai üzletek polcain. Az utolsó fotón látható csuklótámaszos egérpad sajnos nem tartozék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward