Év elején érkezik a Lenovo ThinkPad Edge?

A Lenovo első AMD-s noteszgépéről, azaz a ThinkPad X100e típusjelzéssel ellátott modellről néhány nappal ezelőtt hullott le a lepel, ám most úgy tűnik, hogy van ott még újdonság, ahonnan ez a termék érkezett. A friss jövevény már a sokat sejtető ThinkPad Edge nevet viseli, nagyobb kijelzővel, és szélesebb processzorkínálattal érkezik, vagyis nem csak AMD-s, hanem akár Inteles platformmal is kérhetjük majd az újdonságot.

Év elején érkezik a Lenovo ThinkPad Edge?

A Lenovo első AMD-s noteszgépéről, azaz a ThinkPad X100e típusjelzéssel ellátott modellről néhány nappal ezelőtt hullott le a lepel, ám most úgy tűnik, hogy van ott még újdonság, ahonnan ez a termék érkezett. A friss jövevény már a sokat sejtető ThinkPad Edge nevet viseli, nagyobb kijelzővel, és szélesebb processzorkínálattal érkezik, plusz nem csak AMD-s, hanem akár Inteles platformmal is kérhetjük majd.

A 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott noteszgép már 100 dollárral drágább lesz, mint a Thinkpad X100e, tehát 549 dolláros alapárról indul a választék. AMD-s részről a listán Turion X2 L625-ös vagy Athlon Neo X2 L325-ös processzorok közül, míg Inteles részről Pentium SU4100-as és Core 2 Duo SU7300-as központi egységek közül lehet választani. Mind a négy processzor két maggal rendelkezik. A ThinkPad Edge esetében akár 4 GB-nyi rendszermemóriát is igényelhetünk, merevlemezből pedig 160 és 500 GB közötti adattároló kapacitással rendelkező 5400 RPM-es egységet pakolhatunk a rendszerbe, de akár 320 GB-os, 7200-as percenkénti fordulatszámmal üzemelő háttértár választására is lehetőség van. A gépekben 802.11n WiFi adaptert minden esetben találunk, akkumulátorból pedig négy- vagy hatcellás verziót kínál a cég. Az újdonságokat előtelepített Windows 7 Home Premium vagy Windows 7 Professional operációs rendszerrel helyezik ki a boltok polcaira.

A négycellás akkumulátorral alig több, mint 1,6 Kg-ot nyom a Thinkpad Edge a mérlegen. Ha a hatcellás akkumulátort választjuk, akkor az AMD-s rendszerek esetében átlagosan 5,2 órás, az Inteles konfigurációkon pedig átlagosan 7,8 órányi üzemidőre számíthatunk egyetlen töltéssel. Az AMD-s platformra épülő rendszerek Radeon HD 3200-as, míg az Intel platformra épülő termékek Intel GMA 4500 MHD típusú integrált videó vezérlőt tartalmaznak, ezek közül értelemszerűen az AMD-s verzió a jobb választás teljesítmény és képességek tekintetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward