Európába is jön a Persona 5, és több japán Sega-játék

A legfurcsább azonban, hogy ezeket nem a Sega adja majd ki a kontinensen.

Európába is jön a Persona 5, és több japán Sega-játék

Örömhírrel szolgálhatunk a Persona-sorozat rajongóinak, ugyanis a Sega kultikus szériájának új része hivatalosan is meg fog jelenni Európában. De nem is ez a legérdekesebb az egészben, hanem hogy a játékot nem a Sega Europe adja majd ki nálunk, hanem a Deep Silver.

Mindez ugyebár azért furcsa, mert a Persona 5-öt fejlesztő Atlus a Sega tulajdonában áll, és a Sega egyébként is erős európai jelenléttel rendelkezik. Ennek ellenére a Deep Silver nem csak a Persona 5-öt, de a 7th Dragon 3 Code: VFD-t és a Shin Megami Tensei 4: Apocalypse-t is elhozza nekünk a kontinensre.

A lépésre konkrét magyarázat nincs. Talán a Sega túl kockázatosnak tartja ezen játékok forgalmazását Európában, és inkább másnak adná át a kockázatot, vagy egyszerűen csak tényleg bíznak a Deep Silver szakértelmében. A hivatalos nyilatkozat mindenesetre nyilván az utóbbit mondja: "A Deep Silver erős jelenléttel rendelkezik az európai és PAL régiókban, és mindent megtesznek majd azért, hogy ezeket a játékokat dobozos és digitális formában is elhozzák a rajongóknak."

Az Atlus korábban nem nagyon törődött az európai játékosokkal, amiért sok rajongó meg is orrolt rájuk, ennek azonban úgy látszik, hogy a vége, a stúdió ugyanis a következőt nyilatkozta: "Európa, gyorsan ülj le, ugyanis beszélnünk kell. Tudom, hogy nem jöttünk mindig jól ki egymással, de ez a múlt. Most már a jövőbe kell tekintenünk, és a jövő pedig fényes, ugyanis az Atlus USA és a Sega of America partneri kapcsolatra a Deep Silverrel, hogy számos jövőbeli játékunkat el tudjuk vinni nektek".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward