Érkeznek az SK Hynix 4 GB-os HBM2-es memóriachipjei

Ezzel együtt készülnek nyolcrétegű 8 GB-os, illetve költséghatékonyan gyártható kétrétegű 2 GB-os HBM2 memóriachipek is.

Érkeznek az SK Hynix 4 GB-os HBM2-es memóriachipjei

Dél-Korea nagy és neves memóriachip gyártója, a NAND Flash chipek és DRAM chipek piacán tevékenykedő SK Hynix hamarosan szállítani kezdi 4 GB-os kapacitású második generációs HBM memóriachipjeit, amelyek egyebek mellett a következő generációs videokártyákon juthatnak szerephez.

A rendelkezésre álló információk alapján az SK Hynix várhatóan az év harmadik negyedévében kezdi meg a 4 GB-os HBM2-es megoldások szállítását, ezek a chipek pedig négy darab 1 GB-os lapkából állnak majd. Célterülettől – és ugye órajeltől – függően a lábanként elérhető adatátviteli sávszélesség értéke 1 Gbps, 1,6 Gbps és 2 Gbps lesz, így egy-egy ilyen memórialapka-szendvics sorrendben 128 GB/s-os, 204 GB/s-os és 256 GB/s-os memória-sávszélesség elérését teszi lehetővé.

A HBM2 alapú újdonságok a videokártyák, a hálózati eszközök, a HPC szegmensbe szánt megoldások, illetve a szerverek piacát veszik célba. Az SK Hynix kínálatában nyolc darab 1 GB-os lapkából álló HBM2 stackek is lesznek, amelyek a nyolc réteg jóvoltából chipenként 8 GB-os kapacitással bírnak. Ezek főként a szerverpiac termékein találhatnak maguknak helyet.

A költséghatékonyságra kihegyezett szegmenseket két darab 1 GB-os lapkát tartalmazó 2 GB-os HBM2 memóriachipek veszik célba – ilyenekkel jellemzően az ár-érzékeny régiókba szánt videokártyákon találkozhatunk a nem is oly távoli jövőben. Ezek a költséghatékony 2 GB-os HBM2-es memóriachipek azért is bírnak nagy jelentőséggel, mert segítenek abban, hogy a HBM2 szabvány versenyképesebbé válhasson a GDDR5X típusú memóriachipekkel szemben, így a középkategóriás és a teljesítményre kihegyezett videokártyák szegmenséből nagyobb szeletet kanyaríthat magának a HBM2.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward