Érkeznek az OCZ Vertex LE SSD-i

Az OCZ műhelyében egy ideje készülnek a SandForce vezérlőjével felszerelt SSD meghajtók, amelyek az első információk alapján bizony igen ütőképes megoldásoknak ígérkeznek. Az első ilyen SSD sorozat az OCZ Vertex 2 Pro nevet viseli majd,

Érkeznek az OCZ Vertex LE SSD-i

Az OCZ műhelyében egy ideje készülnek a SandForce vezérlőjével felszerelt SSD meghajtók, amelyek az első információk alapján bizony igen ütőképes megoldásoknak ígérkeznek. Az első ilyen SSD sorozat az OCZ Vertex 2 Pro nevet viseli majd, ezek legfőbb tulajdonságairól korábban már írtunk. A gyártó ezen kívül egy másik családon is dolgozik, amelynek tagjai szintén a SandForce megoldásai köré épülnek: ez a sorozat a Vertex LE nevet kapta. Most úgy tűnik, hogy ez utóbbi sorozat hamarabb forgalomba kerül, mint az oly ígéretesnek tűnő Vertex 2 Pro meghajtók.

A Vertex LE SSD családban két újdonság kaphat helyet, az egyik termék 100 GB-os, míg a másik 200 GB-os adattároló kapacitással áll majd a felhasználók rendelkezésére. A friss jövevények a megszokott 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkednek, azaz ha asztali számítógépbe kívánjuk őket bepakolni, akkor 2,5”->3,5” átalakító keret kell hozzájuk. Az MLC típusú NAND Flash chipekkel ellátott meghajtók SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez és támogatják a Windows 7 TRIM funkcióját is. A gyártó állítása szerint a meghajtók maximális olvasási sebessége 270 MB/s-os, míg maximális írási sebességük 250 MB/s-os értéket képvisel, ami már igen szép eredmény. A folyamatos írási sebesség egyébként 235 MB/s körül helyezkedik el mindkét terméknél.

A gyorsaságot és a viszonylag nagy adattároló kapacitást sajnos most is keményen meg kell fizetni. A 200 GB-os Vertex LE modellért 733 eurót, míg 100 GB-os társáért 339 eurót kérnek majd el február 5-e után, ugyanis ekkor jelennek meg hivatalosan az újdonságok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward