Érkeznek a Xigmatek új processzorhűtői

A friss, univerzális processzorhűtők árukhoz képest remek tulajdonságokkal rendelkeznek.

Érkeznek a Xigmatek új processzorhűtői

A Xigmatek frissítette két népszerű processzorhűtőjét, így elkészült a Gaia és a Loki második generációs kiadása.

Xigmatek Gaia II

Az újdonságok közül a Gaia II - ventilátor nélkül - egy 120 milliméter széles, 50 milliméter mély és 159 milliméter magas megoldás, ami torony formátummal érkezik.

Xigmatek Gaia II

A hűtő talpazatából három darab, egyenként 8 milliméter vastag, az adott processzor felületével közvetlenül érintkező, "U" alakú hőcső indul az alumínium lamellák felé. Az alumínium lamellák elé egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverő került, ami PWM támogatással érkezik, így a percenkénti 800-as és 1500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, természetesen az adott körülményektől függően. Az FCB csapágyazással ellátott légkeverő maximum 56,3 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, üzemi zajszintje pedig 16 és 24 dB(A) között helyezkedik el. Az új processzorhűtőre szükség esetén egy második 120 milliméteres átmérőjű ventilátor is felszerelhető

Xigmatek Gaia II

A ventilátor nélkül 460 grammot nyomó Gaia II 150 wattos TDP-ig alkalmazható, azaz az AMD 220 wattos TDP-vel rendelkező - egyre több helyen kapható - processzorait kivéve minden mai modern központi egységhez használható, ha nem gondolkodunk komolyabb mértékű tuningban.

Xigmatek Loki II

A második friss processzorhűtő a népszerű Loki második generációs kiadása, ami nem túl meglepő módon a Loki II nevet kapta. Ez a termék - ventilátor nélkül - 92 milliméter széles, 134 milliméter magas és 50 milliméter mély, felépítését tekintve pedig szintén torony formátumú CPU hűtőnek minősül, csak úgy, mint a Gaia II.

Xigmatek Loki II

A - légkeverő nélkül - 330 grammos tömeggel rendelkező Loki II szintén három darab, de 8 helyett már csak 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcsövet alkalmaz, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott központi egység felületével. Az "U" alakú hőcsövek alumínium lamelláknak adják át a CPU által termelt hőt, amelyekről egy 92 milliméteres átmérőjű, FCB csapágyazással ellátott légkeverő próbálja azt halkan, de hatékonyan eltávolítani. A ventilátor a percenkénti 1200-as és 2800-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, és maximum 52 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes. A légkeverő üzemi zajszintje 20 és 28 dB(A) között helyezkedik el.

Xigmatek Loki II

A 330 grammos Loki II 130 wattos hűtőteljesítményt biztosít, ami a gyári órajeleken üzemelő központi egységek túlnyomó többségéhez elegendő.

A Loki II és a Gaia II az Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366, valamint az AMD Socket AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Gaia II esetében 30 dolláros, a Loki II esetében pedig 25 dolláros árral számolhatunk majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward