Érkezik az ADATA XPG SX8100-as SSD sorozata

Az új SSD kártyák PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használnak és öt év jótállással kerülnek forgalomba.

Érkezik az ADATA XPG SX8100-as SSD sorozata

Az ADATA termékpalettáján egy új SSD sorozat jelent meg, amely az XPG SX8100-as típusjelzést viseli. Ebben a családban négyféle modellt találunk: egy 256 GB-os, egy 512 GB-os, egy 1 TB-os, illetve egy 2 TB-os kiadást. Mindannyian M.2-2280-as formátumban érkeznek, az adott rendszerhez pedig PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódnak és az NVMe protokoll 1.3-as kiadását használják.

Galéria megnyitása Sok kérdés maradt még az újdonságokkal kapcsolatban... A vállalat hivatalos weboldalán egyelőre szinte csak a legminimálisabb információ jelent meg az új sorozat képességeivel kapcsolatban, így jelenleg nem tudható, pontosan milyen SSD vezérlő kapott helyet a fedélzeten, valamint a NAND Flash chipekkel kapcsolatban is csak annyi derült ki, hogy azok 3D NAND Flash típusúak. Az új SSD kártyák esetében 3500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 3000 MB/s-os maximális folyamatos írási tempóra készülhetünk – utóbbi persze jó eséllyel csak az 512 GB-os, illetve ennél nagyobb adattároló kapacitású modellekre érvényes. A 4K-s véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény sorrendben maximum 300 000 és 240 000 IOPS-os szintet képvisel, ám az egyes modellek között ezen a téren is lehetnek különbségek.

Az SSD vezérlő szokás szerint kapott némi DRAM alapú gyorsítótárat, ám mellette SLC módba programozott tárhely is segíti az írási teljesítmény szinten tartását. Jó eséllyel egyébként TLC NAND Flash alapú megoldásról van szó, legalábbis a sebességek és a teljesítmény alapján. Mindegyik új SSD rendelkezik LDPC hibajavító technológiával, valamint végponttól végpontig terjedő adatbiztonságot is kínálnak, csak úgy, mint RAID motort, amelyek együttesen biztosítják az adatok védelmét, integritását, illetve a tárhely strapabíróságát is.

Galéria megnyitása

Az 5 év jótállással érkező XPG SX8100-as sorozat rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nincs hír, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd. Mivel számozás és teljesítmény alapján az SX8200-as modellek alá pozícionálta az új sorozatot a gyártó, így várhatóan az árazás is ezt a szándékot tükrözi majd. És a friss modellek a jelek szerint utólag felragasztható hűtőlemezt sem kapnak, ami tovább csökkentheti a költségeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap