Érkezik a Pebble 2 és a Pebble 2 SE

A Pebble 2 két kivitele már rendelhető, a szállítás pedig a következő hónapban kezdődhet.

Érkezik a Pebble 2 és a Pebble 2 SE

A Pebble Technology még májusban jelentette be, hogy a vállalat olyan újdonságokon dolgozik, mint a Pebble 2, a Pebble Time 2 és a Pebble Core – ez utóbbi egy olcsóbb megoldás azoknak, akiknek nincs szükségül egy órára, de mégis bizalmat szavaznának egy egyszerűbb viselhető kiegészítőnek. Ráadásképpen pedig mostanra még egy újdonság is megszületett Pebble 2 SE néven.

A vállalat akárcsak az „ős Pebble-t”, ezeket a készülékeket is közösségi finanszírozású projektekként indította el, ennek tudható be az is, hogy ennyire sokat kell rájuk várni. A tavasszal reflektorfénybe került termékek szerencsére most már jó úton haladnak a megjelenés felé. Először a Pebble 2 és a Pebble 2 SE lesz elérhető az újdonságok közül, ezt a kettő modellt a vállalat már rendelhetővé tette, a szállításuk pedig előre láthatólag novemberben fogja kezdetét venni.

A Pebble 2 sokkal színesebb lett, mint az eredeti Pebble volt, de ezt csak magára a készülékre kell érteni, ugyanis az okosóra továbbra is ePaper megjelenítőnek ad majd otthont. Az újdonság a felhasználó minden lépését követni fogja, és lehet majd használni más fejlesztők fitneszes alkalmazásaival is, szóval a szoftveres oldalon a rugalmassággal nem lesz problémája. A Pebble 2 kapott mikrofont, így akár hangutasításokat is lehet majd a használatával adni. Mint szinte minden kijelzős viselhető eszköz, ez is mutatni fogja az értesítéseket és a bejövő hívásokat, sőt mi több, egyebek mellett lehet róla vezérelni a zenelejátszást vagy a kamerát is.

Ez az okosóra már kiemelkedően vízálló, akár 30 méteres mélységbe is lehet vele merülni, szóval bátran a csuklón hagyható a strandon és persze az otthoni fürdőzés során is, nem kell megrettenni attól, hogy esetleg víz érheti. (Persze amennyiben valaki komolyabb búvárkodásra adja a fejét, akkor már mindenképpen érdemesebb inkább a parton hagyni a szerkezetet.) Az Pebble 2 szíja szabványos, 22 milliméter széles, így a cseréje egyszerűen elvégezhető, és bármilyen szabványos szíjjal lehet használni. Az üzemideje hét napnak ígérkezik folyamatos viselés és átlagos felhasználás mellett, ami továbbra is sokkal jobb, mint az Android Wear vagy a watchOS operációs rendszerű okosórák produkciója.

Az Pebble 2 SE egy olcsóbb variáns lesz. Az SE jelöléssel nem először találkozunk már egy termék nevében, itt a Standard Editiont jelenti ez a mozaik, és lényegében egy butításról van szó. A Pebble 2 szerényebb árazású variánsa azoknak lesz igazán jó választás, akik a megtakarítás érdekében hajlandóak lemondani a Pebble 2 egyetlen újításáról. Ez a készülék mindössze abban tér el a hagyományos Pebble 2-től, hogy kimaradt belőle az eszköz hátulján elhelyezkedő pulzusmérő egység.

Pebble 2 SE

A Pebble 2 okosóra az előzetes terveknek megfelelően 130 dollárba kerül majd, ami egyáltalán nem egy magas összeg azért a tudásért, amit ez az eszköz nyújtani tud. No, de mi a helyzet a Pebble 2 SE-vel? Ahogy azt már előre jeleztük, ez a készülék a szerényebb specifikációval együtt olcsóbb is lesz, az ajánlott fogyasztói ára mindössze 100 dollárban lett meghatározva. Ha valakinek tehát nincs szüksége a pulzusmérőre, akkor valószínűleg örömmel fogja behúzni a jóval olcsóbb modellt. A Pebble 2 öt különböző színben lesz jelen a palettán, a Pebble 2 SE pedig kizárólag feketében kezdi majd a karrierjét.

Arról egyelőre még nem esett szó, hogy a Pebble Time 2 és a Pebble Core mikor kerülhet majd a boltok polcaira, de remélhetőleg nem kell már rájuk sem sokat várnia az érdeklődőknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward