Érkezik a Microsoft Office iPad-re szánt kiadása

Korábban őszi megjelenésre lehetett számítani, most azonban a jelek szerint egy kissé felgyorsultak a dolgok.

Érkezik a Microsoft Office iPad-re szánt kiadása

A Microsoft Office Mobile for iPhone tavaly nyáron már elérhetővé vált, ám az Apple népszerű táblájára, az iPad-re szánt Office kiadás sajnos még nem készült el. A Microsoft műhelyében persze már gőzerővel dolgoznak a speciális Office változaton, amely a legfrissebb hírek szerint még az idei év első felében megjelenhet.

A ZDNet információi szerint a Miramar kódnévre hallgató Office for iPad a dolgok jelenlegi állása szerint hamarabb megjelenhet, mint az érintőkijelző-barát Windows 8-as kiadás. Utóbbi annyit jelent, hogy a korábbi tervekkel ellentétben már nem 2014 őszén, hanem még az első félév folyamán megérkezik az Office iPad-re szánt változata.

Az első féléves megjelenésre azért van lehetőség, mert a korábbival ellentétben nem a harmadik negyedév folyamán, hanem azonnal elérhetővé teszik az Office for iPad kiadást, ahogy az elkészül. Mary Jo Foley értesülései szerint nagy rá az esély, hogy az iOS-re írt speciális kiadás használatához Office 365 előfizetésre, valamint OneDrive hozzáférésre lesz szükség – utóbbira azért, mert ez lesz az iPad-re írt Office kiadás elsődleges tárhelye. Persze természetesen helyi mentési opcióra is lesz lehetőség, azaz a dokumentumok az adott iPad-en is helyet foglalhatnak majd, ha szükséges. Az Office 365 előfizetés szükségessége a korábbi gyakorlat alapján nem meglepő, hiszen az Office Mobile iPhone-ra, illetve Android mobil operációs rendszerre írt kiadásainál is szükség van érvényes Office 365 előfizetésre az alkalmazás használatához.

Rövidesen kiderül, pontosak-e az informátorok értesülései. Amennyiben igen, úgy már nem kell sokat várni az Office for iPad app megjelenésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward