Érintőkijelző szinte bármilyen felületből

Az új technológia falon, üvegen és asztalon egyaránt működik, de vetítővászonnal és egyéb felületekkel is kompatibilis. Akár egy kis Angry Birds is beleférhet lazításként.

Érintőkijelző szinte bármilyen felületből

A Ubi Interactive új technológiájának fejlesztése sokáig tartott, ám a munka gyümölcse nemrégiben beérett, így a hasznos újdonság kilépett a béta fázisból és ma már bárki számára előrendelhető. A technológia segítségével falra, táblára, üvegfelületre, ajtóra, vászonra és egyéb felületekre is varázsolható interaktív érintőkijelző, ami több területen is remek szolgálatot tehet. Egyszóval az eljárás segítségével olyan területeken is lehet interaktív érintőkijelzőt létesíteni, ahol eddig ilyesmire különböző okokból kifolyólag nem volt lehetőség.

Az újítás nagyon jól jöhet az oktatásban, de céges prezentációk alkalmával, értékesítő helyeken, előadásokon, galériákban, múzeumokban és minden egyéb olyan eseményen, illetve feladatkörben remekül lehet használni, ahol ütőképes, megnyerő bemutatóra van szükség. Az eljárás akár még alkalmai játékra is bevethető. A Ubi Interactive által kifejlesztett technológia, amelynek megalkotásában a cég mérnökei több, mint 50 szervezettel működtek együtt, a Microsoft Kinect for Windows szenzorára alapoz és egy projektorra, egy Windows 8-as PC-re és az Ubi Interactive szoftverére is szükség van a használatához.

Az fenti videón működés közben is megtekinthető a technológia. A rendszer egy projektor segítségével egy üveglapra vetít képet, az üveglap mögött pedig a Kinect for Windows szenzor foglal helyet, amely követi a felhasználó mozdulatait. Üveglap helyett persze falfelület, ajtó, tábla, vetítővászon, asztal, illetve egyéb felületek is használhatóak, ahogy az a videón is látható. A rendszer összességében ugyanúgy működik, mint egy tábla vagy okostelefon érintőkijelzője: használhatóak a megszokott érintő gesztusok, emellett a különböző ikonokra, illetve tartalmakra "kattintani" is lehet. A Kinect rendszere natív módon képes együttműködni a Windows 8 érintő támogatással ellátott kezelőfelületével, így többérintéses gesztusok is alkalmazhatóak. Hab a tortán, hogy a Kinect for Windows háromdimenziós mozgáskövetésének köszönhetően a rendszer azt is "látja", mikor klikkel valamire a felhasználó és mikor áll elő az a helyzet, amikor csak egy kijelző terület fölé teszi a kezét, vagy ujjait. Utóbbinak köszönhetően kényelmesen lehet görgetni a különböző tartalmakat, de a lapozás is megvalósítható anélkül, hogy eközben kijelölnénk az érintőkijelzőn helyet foglaló elemeket.

Az eljárás használatához tehát egy Windows 8 operációs rendszert futtató számítógépre van szükség, amin a Ubi Interactive alkalmazása is jelen van. Az érintőkijelző kivetítéséhez kell egy projektor, a kézmozdulatok érzékeléséhez pedig egy Kinect for Windows szenzorra is szükség van. Ez így együtt abszolút nem olcsó, de ha a projektor, a Windows 8-as PC és a 250 dolláros Kinect for Windows szenzor már adott, akkor már csak az Ubi Interactive szoftverére van szükség, amelynek ára csomagtól függően 149 dollártól egészen 1499 dollárig terjed. Előbbi az alapcsomag, míg utóbbi az üzleti felhasználóknak szánt extra csomag.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward