Érdekes újításokat kapott az Android TV platform

Alacsony adatforgalom mellett próbál majd jó élményt nyújtani a Google fejlesztése.

Érdekes újításokat kapott az Android TV platform

Hivatalos blogbejegyzében számolt be arról a Google, hogy az Android TV olyan fejlesztéseket kapott, amiknek elsősorban Indiában, és persze más fejlődő országokban látják majd leginkább hasznát a felhasználók. Az elmaradottabb térségekben igazán jól jönnek majd a platform legfrissebb fejlesztései.

Az Android TV egyre több gyártó kínálatába férkőzik be valamilyen formán, és dinamikusan növekedik a felhasználói bázisa. Éppen ezért fontos, hogy a Google most olyan funkciókat jelentett be, amelyekkel alacsonyabb online adathasználat mellett lehet korrekt felhasználói élményt elérni. A vállalat kiemelte, hogy elsősorban olyan helyeken fog ez igazán jól jönni, ahol ritka az otthoni Wi-Fi kapcsolódási lehetőség, és általában valamilyen mobilinternetes megoldásra kell hagyatkoznia a felhasználónak.

A frissen bejelentett adatmegtakarító funkcióval az Android TV operációs rendszer segít majd abban, hogy változatlan adathasználat mellett háromszor hosszabb ideig lehessen élvezni egy-egy műsort. Hogy ezt pontosan hogyan éri el a vállalat, arról sajnos már nem esett szó. Meglehetősen lényegre törő az újításokról szóló közlemény. Annyi biztos ezen a ponton, hogy a felvételek minősége gyengébb lesz, szóval nem fog nyomtalanul eltűnni a jelentős adatforgalom-csökkentés. Ez a lehetőség a hordozható hotspotok alkalmazásánál is fontos lesz, és ezeknek a kapcsán pedig a Google gondoskodik arról a mostani frissítés keretében, hogy egy útmutató biztosításával egyszerűbbé teszi az ilyen hálózati eszközök beállítását az Android TV-vel.

Galéria megnyitása

A felhasználóknak attól sem kell már majd tartania, hogy véletlenül megszalad az adathasználat a háttérben valamilyen alkalmazás miatt. Az Android TV platformon pontosan nyomon követhető lesz, hogy mennyi adatot használt fel a készülék az adott időszakban. És ettől kezdve meghúzhatóak majd határok, amiknek az elérésekor jelezni fog a rendszer egy értesítéssel, hogy megakadályozza a további adatforgalmazást.

Galéria megnyitása

És végül egy új átjátszási funkcióról is beszámolhatunk, ami a fájlkezelő alkalmazásból fogja megkönnyíteni a frissen letöltött multimédiás tartalmak eljuttatását a közelben található, Android TV rendszerű televízió képernyőjére (persze ez már részben inkább az Androidot érintő újítás). Természetesen ezt már mindenféle adatforgalom generálása nélkül fogja megtenni a rendszer, tehát a felhasználó a mobiljával kereshet egy elérhető ingyenes Wi-Fi hálózatot, ahol letölti a kívánt filmeket és más tartalmakat, majd otthont a fájlkezelőből azonnal átküldheti ezeket a tévére.

Galéria megnyitása

Az Android TV-t érintő újítások először Indiában lesznek kihasználhatóak, de idővel szélesebb körben is beveti majd ezeket a Google. A Xioami, a TCL és a MarQ az a három Android TV partner, aki megkezdi a frissítés terjesztését a következő hetekben. A Cast opció a fájlböngészőben pedig egy béta kiadásban helyből mindenkinek elérhető lesz belátható időn belül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap