Érdekes dizájnnal jön a Xigmatek új PC háza

A Xigmatek Aquila egy üde színfoltnak tűnik a számítógépházak piacán.

Érdekes dizájnnal jön a Xigmatek új PC háza

A Xigmatek egy új, Aquila névre keresztelt számítógépházat mutatott be, amely igazán figyelemfelkeltő dizájnnal érkezik.

Az új kuckó jobb és bal szélén végigfut egy-egy vaskos keret, amelyek alul talpazatként, felül fogantyúként, a ház elején pedig dizájnelemként funkcionálnak.

A feketében és fehérben érkező Aquila 390 milliméter hosszú, 403 milliméter magas és 265 milliméter széles, belsejében pedig Mini-ITX, illetve Micro-ATX formátumú alaplapok kaphatnak helyet. Az alaplaptálca a ház aljával párhuzamosan foglal helyet - az efféle elrendezés a hasonló formátummal rendelkező kuckókra elég gyakran jellemző. Bővítőhelyek tekintetében elég jól el van eresztve az újdonság, ugyanis egy 5,25 colos, két 3,5/2,5 colos és két 2,5 colos öböl lapul benne. Az összes bővítőhely szerszámmentesen szerelhető, de ez manapság már aligha meglepő.

A PS/2(ATX) tápegység bővítőhelye az alaplaptálca alatt bújik meg, és természetesen a kábelmenedzsmentről sem feledkeztek meg a tervezők, ugyanis az alaplaptálca tartalmaz kivágásokat. A kábelmenedzsmentre nem is árt figyelni, ugyanis az újdonság mindkét kivitele - a fekete és a fehér is - tartalmaz oldalablakot. PCI bővítőhelyekből négyet kapunk.

A tetszetős számítógépház belsejében bőven van hely, ugyanis akár 180 milliméter magas processzorhűtő is elfér, a videokártyák pedig 330 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak.

A ház belsejében, az előlap mögött 120, 140 vagy 200 milliméteres átmérőjű ventilátor fér el, a ház hátulján pedig egy 120 vagy 140 milliméteres átmérőjű légkeverő elszállásolására van mód. A ház tetején két 120 vagy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor kaphat helyet, de akár 140 vagy 280 milliméteres hőleadó radiátor is szerelhető ide. Gyárilag csak a ház hátulján található ventilátor, méghozzá egy 120 milliméteres átmérőjű, FCB (Fluid Circulative Bearing) csapágyazással ellátott Xigmatek XOF modell. A ház hátulján a szokásos két furat is jelen van, amelyek a külső hőleadó radiátor csöveinek gyors, egyszerű kivezetését segítik.

Az előlapi portok között, amelyek ezúttal a ház oldalának szélén lapulnak, két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

A Xigmatek Aquila hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan milyen árcédulát kap.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward