"Energiabetakarítást" tervez az Intel mobil eszközökhöz

Érdekes új megoldásokat tervez az Intel a különböző hordozható készülékek "öntöltővé" tételére, valamint ezzel együtt természetesen a környezeti terhelés csökkentésére - amint arról tegnap beszámoltak egy San Francisco-i konferencián.

"Energiabetakarítást" tervez az Intel mobil eszközökhöz

Érdekes új megoldásokat tervez az Intel a különböző hordozható készülékek "öntöltővé" tételére, valamint ezzel együtt természetesen a környezeti terhelés csökkentésére - amint arról tegnapelőtt beszámoltak egy San Francisco-i konferencián.

Justin Rattner, a cég technikai vezérigazgatójának elmondása szerint több lehetőség is kínálkozik a mobil eszközök hibrid energia-architektúrával való felszerelésére - és ezáltal az ingyenes, megújuló energiaforrások megcsapolására.

Termelhető például energia a fényből és a hőből, valamint a mozgásból (még például egy Blackberry golyójának forgatásából is) - és természetesen ez az energia vezeték nélkül is továbbítható. Ott persze még nem tart a dolog, hogy e források pusztán önmagukban, folyamatosan működtessék a készülékeinket, viszont az akkumulátorok üzemideje már így is jelentősen megnyújtható, ritkábban kell majd újratölteni.

Ami a hangot illeti - ami például mobilok esetében igen jól jönne, hogy a beszédünkkel is töltjük a készüléket -, Rattner azt mondta, hogy korábban foglalkoztak ugyan ezzel a lehetőséggel, de jelenleg nem kutatják aktívan.

Azzal azonban bíztatott mindenkit, hogy az energiabetakarítás e környezetbarát módjaira már nem kell sokat várnunk, mivel azok akár két éven belül is felbukkanhatnak a különböző kereskedelmi forgalomba kerülő készülékekben, amennyiben valóban kellően hatékonynak bizonyulnak. Ámen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward