EMUI 10 frissítéssel kap érdekes újítást nyolc Huawei mobil

A folyamatosan aktív képernyőmód változásával számolhatnak az érintetett modellek tulajdonosai.

EMUI 10 frissítéssel kap érdekes újítást nyolc Huawei mobil

A Huawei folyamatosan csiszolgatja az Emotion UI 10 grafikus felhasználói felületet. És a Mate 30 széria esetében olyan újítás is megjelent ebben, ami semmilyen más készüléket nem érintett, nevezetesen arról van szó, hogy az AOD (Always-On Display) funkció akár színesben is megjelenhetett.

Eredendően a folyamatosan aktív kijelző csak arra szolgált, hogy minimális fogyasztás ellenében, az okostelefonokon mindig lehessen látni a legfontosabb változásokat. Ennek köszönhetően nem szükséges felnyitni a képernyőt például azért, hogy megnézze az ember, hogy van-e új értesítése, vagy megtudja, hány óra van. Így akár még hosszabb üzemidő is elérhető az AOD opció megfelelő kihasználásával.

Viszont a Mate 30 esetében a Huawei ezen a téren bevezette annak a lehetőségét, hogy színes grafikákat is ki lehessen tenni a panelre. Beállítható egyszerűen a színes felirat, óra, de különböző képek, kisebb grafikák is választhatóak igény szerint. Az elérhető színes grafikáknak a sorát valószínűleg időnként bővíteni fogja a Huawei, és már most is széles a választék. A színes kijelzést úgy is lehet konfigurálni, hogy folyamatosan változzon az adott napszakhoz képest.

Galéria megnyitása

Ezzel az újítással már valamelyest kilépett a folyamatosan aktív mód az energiatakarékos funkció szerepéből, de ezáltal még jobban testre lehet szabni a mobilokat. Ezt pedig általában szeretik a felhasználók. Az ilyen grafikákat folyamatosan lehet látni a megjelenítőn, így azonnal felkeltette az érdeklődők figyelmét a funkció.

Egészen eddig úgy tűnt, hogy a színes AOD az EMUI 10 esetében a Mate 30 széria kiváltsága lesz. Most viszont bejelentette a Huawei egyik kiemelt szakembere, Wang Chenglu, hogy a korábban piacra került, frissítésre váró, kompatibilis készülékeknél is számolni lehet ezzel. Egészen pontosan nyolc modellnek a nevét említette konkrétan mostanáig a Huawei. Így fest azoknak az okostelefonoknak a lajstroma, melyek biztosan részesülni fognak a színes AOD-t elhozó frissítésből:

  • Huawei P30
  • Huawei P30 Pro
  • Huawei Mate 20
  • Huawei Mate 20 Pro
  • Huawei Mate 20 X (4G)
  • Huawei Mate 20 X (5G)
  • Huawei Nova 5 Pro
  • Honor Magic 2           

A felsorolt mobilokon felül még több készülékre is elérhető lehet majd a színes AOD, ugyanis vannak még olyan eszközök, amik biztosan kapni fognak EMUI 10 rendszert, és támogatják a folyamatosan aktív üzemmódot. Ilyen például a Huawei P20 Pro, mely a mostani felsorolásban nem szerepel, pedig ismeri a funkciót.

A Huawei a szükséges frissítést egy kisebb szoftvercsomaggal juttatja majd el minden érintett okostelefonra. És a szeparált Emotion UI 10 frissítés előre láthatólag 2020 első negyedévében lesz majd elérhető a készülékekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap