Elrajtolt a Knights Landing és az Omni-Path Architecture

A rajt azonban egyelőre csak formális, jövő év elején érkezhetnek az első vasak.

Elrajtolt a Knights Landing és az Omni-Path Architecture

Az Intel az SC15 konferencia alkalmával formálisan hódító útjára indította a Xeon Phi sorozatú gyorsítók legújabb generációját, a Knights Landinget, amely közel két éve készül, és már a kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére sem kell sokat várni.

A Knights Landing a Xeon Phi gyorsítók második generációját képviseli, azaz a Knights Corner alapú megoldások helyét veszi át a piacon. Az friss lapka 14 nm-es csíkszélességgel készül és több újítást is felvonultat, hiszen új, Silvermont architektúra köré épülő processzormagokra és MCDRAM (Multi-Channel DRAM) rendszermemóriára támaszkodik, valamint az AVX-512-es utasításkészletet is támogatja.

A korai szállítás program keretén belül az első Knights Landing sorozatú gyorsítók szállítása már megkezdődött az első vásárlók és a fejlesztők számára, plusz a demó szuperszámítógép-fürtök is elkészültek, és természetesen tökéletesen működőképesek. A Knights Landing család szélesebb körben majd csak a következő év első negyedévében válik elérhetővé, így a tagok pontos műszaki paramétereiről is akkoriban hullhat le a lepel.

Ezzel egy időben a Knights Landing társa, a szuperszámítógép-fürtök közötti nagysebességű kapcsolatot biztosító Intel Omni-Path Architecture is elrajtolt, igaz, csak formálisan. Az említett technológia egy speciális összekapcsoló eljárás (interconnect), ami nem csak óriási sávszélességet, de rendkívül alacsony késleltetést is biztosít – ezzel a gyártó az InfiBandnek hátat fordítva a saját útjára lép. Az Omni-Path képességeivel kapcsolatban egy szemléltető összehasonlítás is napvilágot látott, ami az Omni-Path és az InfiBand EDR egymáshoz viszonyított teljesítményéről ad képet, valamint a 48 portos switch energiahatékonyságáról is lerántja a leplet.

A Knights Landing és az Omni-Path Architecture interconnect jelentősége meglehetősen nagy, hisz ezekkel a vállalat célja egy nagy, teljes "ökoszisztéma" megteremtése, ami a System Scalable Framework nevet viseli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward