Előnyére változott a Cooler Master Hyper 212 EVO V2 processzorhűtője

A friss modell alacsonyabb lett, nem akadályozza a magasabb memóriamodulok használatát, a ventilátor pedig nem csak halkabb lett, de magasabb maximális légnyomással is dolgozik.

Előnyére változott a Cooler Master Hyper 212 EVO V2 processzorhűtője

A Cooler Master Hyper 212 EVO processzorhűtője nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében, ám a jelek szerint nem volt teljesen tökéletes az első dizájn, ugyanis a vállalat kiadta a Hyper 212 EVO V2-es változatot, ami több téren is különbözik elődjétől. Az új modell összességében előnyére változott, így aki valamiért nem tartotta elég ütőképesnek az eredeti dizájnt, vethet néhány pillantást az újra. Hogy mi minden változott? Az alábbiakban összegezzük.

Galéria megnyitása

A Hyper 212 EVO V2 immár alacsonyabb kivitelben érkezik, azaz 159 milliméter helyett már csak 155 milliméternyi hely kell neki az adott számítógépházon belül, ezáltal több konfigurációhoz passzolhat, mint elődje. A hűtőtömb szélessége változatlanul 120 milliméter, mélysége azonban 77-ről 80 milliméterre nőtt.

Galéria megnyitása

Az előző modell akadályozhatta a magasabb memóriamodulok használatát, ám a aszimmetrikus dizájnnak köszönhetően ilyen probléma az új modellnél már nincs: a hőcsöveket kissé meghajlították, így az egész hűtőtömb hátrébb, a memóriafoglalatokból távolabb került, vagyis most már egyáltalán nem lóg föléjük.

Galéria megnyitása

A hőcsövek továbbra is közvetlenül érintkeznek a processzor felületével, valamint számuk és átmérőjük sem változott, így négy darab 6 milliméteres példány áll rendelkezésre, amelyek költséghatékonysággal kapcsolatos szempontok miatt ezúttal sem kaptak nikkelbevonatot. Ezek alumínium lamellákhoz továbbítják a processzor által termelt hőt, amelyet egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor próbál minél gyorsabban lefújni róluk.

Galéria megnyitása

Az új, SickleFlow 120 típusjelzéssel ellátott ventilátor ezúttal 600 és 1600 RPM helyett 650 és 1800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje alacsonyabb lett, ugyanis 27 dB(A)-nél tetőzik, míg az előző generációnál 31 dB(A) volt a felső határ. A levegőszállítás teljesítménye minimálisan, 66,3 CFM-ről 62 CFM-re mérséklődött, a maximális légnyomás azonban 1,7 mmH20-ról 2,52 mmH2O-ra nőtt, azaz közelebb került a non-EU kivitel 2,7 mmH2O értékéhez.

Galéria megnyitása

A Hyper 212 EVO V2 elődjéhez hasonlóan szintén LGA-775/115x/1200/1366/2011v3/2066-os Intel processzorokhoz használható, valamint az AMD Socket FM1/2/2+ és Socket AM 2/2+/3/3+/4 processzorait is támogatja.

A Cooler Master Hyper 212 EVO V2 várhatóan még október folyamán megjelenik kereskedelmi forgalomban, listaára 35 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap