Shop menü

ELON MUSK MÁR HÁZHOZ MENNE A VERÉSÉRT

Egész egyszerűen nem tudunk elképzelni abszurdabb történetet a Musk-Zuckerberg összecsapásnál, pedig a harcra még nem is került sor.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elon Musk már házhoz menne a verésért

Így a nyár végéhez közeledve, miközben a technológiai hírek terén némi pangás van, Elon Musk többféle módon igyekszik szórakoztatni a közönségét. Valószínűleg azzal mostanra minden olvasónk tisztában van, hogy az X tulajdonosa kihívta Mark Zuckerberget egy ketrecharcra, de mi történt azóta?

Az összecsapásra a mai napig nem került sor, de a maga módján egyébként mind a kettő fél beleállt a történetbe, szó nincs arról, hogy Mark Zuckerberg egyszerűen elengedte volna a füle mellett Elon Musk kihívását – már ha a történteket lehet annak nevezni. Egy ideig úgy tűnt, hogy Zuckerberget azért különösebben nem foglalkoztatja a dolog, de az elmúlt napokban már olyan megnyilvánulásai voltak, mely alapján a bunyó akár még össze is jöhetne.

A Meta alapítója és az X tulajdonosa között hosszú ideje volt egyfajta egészséges feszültség, hiszen a szektor riválisai lettek, miután Elon Musk felvásárolta a Twittert. És ez a feszültség akkor hágott a tetőfokára, amikor a Meta lerántotta a leplet a Threadsről, ami lényegében az akkor Twittert másolja szinte teljes egészében. Musk viszont már ez előtt belengette azt, hogy megverekedne Zuckerberggel, és egy ketrecharc összecsapásra invitálta.

Közben Elon Musk és Zuckerberg már látszólag próbált időpontot egyeztetni az eseményre, de ez nem jött össze, ami Zuckerberg elmondása alapján nem rajta múlt, hanem a kihívóján. Szerinte Musk nem igazán akarja ezt a harcot, mert folyamatosan csak halogatja azt, hogy egy fix időpontot le tudjanak beszélni. Ennek kapcsán kijelentette, hogy el kell azt fogadni, hogy a partner nem igazán gondolja komolyan a dolgot.

Galéria megnyitása

Viszont miközben az időpont egyeztetése nem megy Musknak, a szervezkedésről nem feledkezett meg. Többféle helyszínt is megemlített már az elmúlt időszakban, és arról is beszélt, hogy amennyiben sikerül a ketrecharcot összehozni, azt élőben lehet majd követni az X-en. Bízunk abban, hogy ezúttal még a stabilitást is képes lenne megoldani a platform, mert megesett már az, hogy elég csúnyán felsült egy Terek bejelentéssel, amit milliók szerettek volna élőben követni. 

Az elmúlt napokban Musk arról is beszélt, hogy Rómában kerülhet sor az összecsapásra, de ezt mostanra többen is cáfolták. Arról is volt szó, hogy egy jótékonysági eseményt szerveznek majd a technológiai guruk viadala köré, ami éppen még összejöhet, ha egyáltalán lesz összecsapás valaha. Mert arról nem igazán akar egyeztetni Musk, hogy mikor kellene megtartani az eseményt.

Zuckerberg elmondta, hogy Musk már arról beszélt, hogy gyakorló köröket tarthatnának a hátsó kertben, ami szerinte ugyancsak azt mutatja, hogy teljesen komolytalan az ellenfele, és már nem is igazán akarja ezt a harcot, hiába jár a szája. „Itt az ideje továbblépni” – fogalmazott a Meta vezére. Ha Musk nem szeretne valódi MMA harcot, akkor nem kell a dolgot erőltetni, ha viszont benne lenne, készüljön fel egyedül arra, ahogy azt szokták a sportolók.

Erre pedig Musk már meglehetősen nevetséges reakciót adott. Arról kezdett beszélni, hogy a Tesla FSD tesztelése közben elmegy este Mark Zuckerberg házához, és ezzel együtt kipróbálja majd az X élő közvetítési lehetőségét, hogy az emberek az egészet élőben tudják figyelemmel kísérni. Amennyiben Mark ajtót nyit, akkor a harcot akár le is tudhatják ott helyben. Viszont ez sem valósulhatott meg, ugyanis kiderült, hogy Zuckerberg nincs otthon.

A Meta szóvivője közölte, hogy a vállalat vezetője éppen utazáson vesz részt, szóval nem tartózkodik Palo Altóban. Ami pedig ennél is lényegesebb, hogy azt is hozzátette, hogy Mark a sportot komolyan veszi, és senkivel nem fog csakúgy megverekedni, aki véletlenszerűen felbukkan a házánál.

Zuckerberg elmondta, hogy ideje lesz a történetet rövidre zárni, mert nem akarja fenntartani a hype-ot egy olyan dolog körül, ami sosem fog megtörténni. Szóval vagy záros határidőn belül sikerül valamilyen időpontot bevésni a naptárba, vagy el kell ezt engedni tényleg. Musk egyébként kifogásként említette, hogy egy nyaki műtét várna rá, ez hátráltatja.

Galéria megnyitása

Itt tartunk most, de szinte biztos, hogy van még ebben a történetben, a legszebb pedig nyilvánvalóan az lenne, ha összejönne a dollármilliárdosok harca. Persze azt nagyjából borítékolni lehet a tények ismeretében, hogy ebből az összecsapásból szinte csak Mark Zuckerberg jöhet ki győztesen. Azt ugyanis tudni kell, hogy a Meta első embere folyamatosan edzésben van, tényleg szokott MMA harcokban részt venni, és a küzdősportokban olyan szinten jártas, hogy több tornát is megnyert már. Elon Muskról semmi ilyesmi nem mondható el, saját bevallása szerint néha szokott a munkahelyén súlyzókkal edzeni, így készül, többre nincs ideje.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére