Előkerült a Gigabyte X99 Gaming G1-es alaplapja is

A Gigabyte egy remekül felszerelt alaplappal veszi célba a Haswell-E processzorok vásárlóit, közülük is leginkább a játékosokat.

Előkerült a Gigabyte X99 Gaming G1-es alaplapja is

Megérkezett az első fotó a Gigabyte új felsőkategóriás alaplapjáról, az X99 Gaming G1-es modellről, amely az új, LGA2011-3-as processzorfoglalatba illeszkedő Haswell-E processzorokhoz készült. Az újdonság tízfázisú tápellátást biztosít az adott processzor számára, DDR4-es memóriafoglalatokból pedig összesen nyolcat kapott, ezekben maximum 64 GB-nyi rendszermemória foglalhat helyet.

A bővítőhelyek között összesen négy darab PCI Express 3.0 x16-os slot sorakozik, amelyek x16/x16, x16/x8/x8 vagy x8/x8/x8/x8 módban üzemelhetnek attól függően, hány bővítőkártya kap bennük helyet. Előbbiek alapján nem lehet akadály négyutas CrossfireX vagy SLI rendszer építése sem. A fedélzeten találunk még három darab PCI Express 2.0 x1-es slotot is.

Az adattárolókat összesen tíz darab SATA 6 Gbps-os port fogadja, amelyek között két darab SATA Express csatolófelület is lapul – ezek használat esetén négy SATA 6 Gbps-os portot foglalnak le. Az alaplapon emellett M.2-es bővítőhely is jelen van.

A kommunikációról Qualcomm Killer E2200-as Gigabites Ethernet port, valamint WiFi és Bluetooth 4.0-s vezérlők gondoskodnak. A lehető legjobb hangzásért a Sound Core3D audió rendszer felel, amelyhez fejhallgató erősítő, valamint minőségi audió kondenzátorok is járnak. A sort néhány USB 3.0-s és USB 2.0-s port zárja.

Az új alaplap – többi X99-es társával és a Haswell-E processzorokkal együtt – szeptember közepén jelenik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward