Elment a Naughty Dogtól az Uncharted írónője

10 éve volt a stúdiónál és a játékipar egyik meghatározó személyiségeként tartják számon az írónőt, aki most elhagyta a Sony egyik legjobb belsős stúdióját.

Elment a Naughty Dogtól az Uncharted írónője

Amy Hennig jelentős szerepet vállalt abban, hogy a PlayStation 3-on a Naughty Dog elmozdult a Jak & Daxter-sorozattól, és egy némileg komolyabb, felnőttesebb játéksorozatot készített az Uncharted képében - ami aztán a PS3 egyik legsikeresebb címévé is vált.

Habár korábbról úgy tudtuk, Hennig jelentős szerepet vállal a PS4-re készülő Uncharted fejlesztésében is, úgy tűnik, mégsem ez volt a helyzet, de legalábbis valamiféle konfliktus alakulhatott ki közte és a stúdió között. A Naughty Dog hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy Hennig valóban elhagyta a stúdiót, és persze "értékelik a munkáját, és hatalmas hozzájárulását a játékipar fejlődéséhez".

Amy Hennig tíz évet volt a Naughty Dognál

A dolog igazából ott kezd érdekessé válni, hogy IGN megbízható belsős forrásokra hivatkozva állítja, Hennig nem magától döntött a távozás mellett, hanem gyakorlatilag kitúrta őt a The Last of Us kreatív igazgatója Neil Druckmann, és vezető fejlesztője Bruce Straley, akik állítólag teljesen átveszik az Uncharted feletti irányítást.

A Naughty Dog szerint a PS4-es Uncharted fejlesztésének menetét nem befolyásolja Hennig távozása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward