Elkészültek a Spire legkisebb számítógépházai

A kompakt számítógépházak természetesen bevetnek néhány trükköt ahhoz, hogy elnyelhessék a különböző PC komponenseket.

Elkészültek a Spire legkisebb számítógépházai

A Spire lerántotta a leplet eddigi legkisebb számítógépházáról, amely a PowerCube sorozatot erősíti, és amelyből rögtön kétféle kiadás is a boltok polcaira kerül. Az innovatív újdonságok kompakt felépítésük miatt rendhagyó belső elrendezéssel érkeznek.

Spire PowerCube 501

A PowerCube sorozat két új tagja 215 x 138 x 265 milliméteres mérettel bír, belsejükben pedig Mini-ITX formátumú alaplap fér el. Az új számítógépházak 0,5 milliméter vastag SECC acélból, illetve némi műanyagból készültek, tömegük pedig még a mellékelt 300 wattos SFX tápegységgel sem több 2,2 kilogrammnál.

Spire PowerCube 502

Az új számítógépházak egy vékony optikai meghajtót, egy 3,5 hüvelykes merevlemezt, valamint egy 2,5 hüvelykes SSD-t fogadnak, plusz egy PCI bővítőhellyel is rendelkeznek, amiben a fotók alapján csak félmagas bővítőkártya fér el. A gyártó szűkszavú weboldala arról sajnos nem ad tájékoztatást, hogy ez a bővítőkártya milyen hosszú lehet, valamint azt sem árulja el, milyen magas CPU hűtő fér el az apróságban.

A kis légtér átszellőztetéséről összesen három ventilátor gondoskodhat: a ház előlapja mögött, illetve alján egy-egy 60 milliméteres átmérőjű, a ház tetején pedig egy 80 milliméteres átmérőjű példány fér el.

Spire PowerCube 501 és 502

Az ötletes újdonság kétféle kivitelben kerül az üzletek polcaira, az egyes kiadások között pedig csak az előlap kialakításában van különbség. A PowerCube 501-es változaton a két USB 3.0-s port, valamint a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet a ház előlapjának felső élén lapul, míg az 502-es modellnél ezek az előlap tetején helyezkednek el, de nem felfelé, hanem előre néznek. Emellett az előlap dizájnja is eltér a két modellnél, de nem túl nagy mértékben.

A 300 wattos SFX tápegység egy 20+4 tűs, egy SATA, négy MOLEX, illetve egy Floppy tápcsatlakozóval rendelkezik. A termék hűtését egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor végzi, amelynek maximális zajszintje 21 dB(A).

Spire PowerCube 501 balra, 502 pedig jobbra

A Spire PowerCube sorozatának legújabb tagjai augusztus végén válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, áruk pedig modelltől függetlenül egységesen 54,95 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward