Elkészült, és olcsóbb lett a DJI Osmo Mobile új generációja

A DJI tovább reszelte a mobilok stabilizálására szánt eszközét, miközben az áron is tudott faragni.

Elkészült, és olcsóbb lett a DJI Osmo Mobile új generációja

Egyre több okostelefonnak a kamerája tartalmaz optikai stabilizátort vagy alkalmaz valamilyen elektronikus eljárást arra, hogy a videók remegéstől mentesek maradjanak, de a legjobb eredményt továbbra is kiegészítőkkel lehet elérni. A mobilos stabilizátorok között pedig a DJI általában kiemelkedő megoldásokkal szolgál, így örömmel számolunk be az Osmo Mobile 3 érkezéséről.

Az újdonság az elődeihez hasonlóan arra született, hogy a lehető legjobb stabilitással tartsa az okostelefonokat, amiket egyszerűen és biztonságosan lehet rá rögzíteni. Az Osmo Mobile 3 tökéletesen ellátja majd a feladatát, és a megfelelően kiegyensúlyozott mobilt mindig ideális helyzetben fogja tartani, akkor is, ha a felhasználó éppen szalad vagy ugrál. A készülék három tengelyen működik, és többféle vezérlési lehetőséget is biztosít. A DJI fejlesztését lehet irányítani a rajta található fizikai gombokkal, a mobil kijelzőjén keresztül, és akár gesztusok használatával is. Elképesztően sima videofelvételeket lehet majd megörökíteni az Osmo Mobile 3-mal, és úgy lett kialakítva, hogy hosszabb idő után se váljon kényelmetlenné a tartása.

Galéria megnyitása

A könnyű, de sokrétű kezelhetőségnek köszönhetően mindenki gyorsan elsajátíthatja majd a használat alapjait, és fokozatosan egyre profibbá válhat . A legfontosabb műveleteknek dedikált gombja van, egyetlen pillanat alatt lehet változtatni az orientációt például, annak függvényében, hogy éppen hova készül videó. És még az okostelefon néhány funkcióját is el lehet érni az Osmo Mobile 3-ról. Az pedig külön öröm, hogy a DJI tervezői láthatóan megfogadják az kritikákat, és próbálják generációról generációra úgy csiszolni az Osmo széria ezen tagját, hogy minden igényt kielégítsen. A stabilizátor képes arra, hogy vészhelyzet esetén töltse a hozzá kábelen keresztül csatlakoztatott okostelefont, és van kapcsolódási lehetőség külső mikrofon számára is – egyszerre lehet tölteni és külső mikrofont is használni.

Galéria megnyitása

A készülék több felvételi opcióval is szolgál, van itt történet mód, sport mód, panoráma, Time Lapse, Motion Lapse, Hyper Lapse, lassított beállítás és Active Track 3.0 követés is, ami egy a megjelenítőn kijelölt tárgy gyors és pontos követésére szolgál. Továbbá olyan extra lehetőség is van benne, mint például a Dolly Zoom egyedi beállítási opciókkal. A DJI itt is biztosítja a Mimo applikációt, amivel minden lehetőség kiaknázható az Osmo Mobile 3 használata közben. A vállalat készített előre szabott sablonokat, amik a nyers felvételeket zenékkel és oda illőnek vélt effektekkel látják el, így azonnal remek hatást keltő videók alkothatóak.

Galéria megnyitása

A szerkezet teljesen nyitott állapotában 285 x 125 x 103 milliméteres, szóval nem apró, de egyébként jól hordozhatóra lett tervezve, és pillanatok alatt össze lehet csukni, ilyenkor pedig csak 157 x 130 x 46 milliméteres. Jár hozzá egy kicsi hordozó táska gyárilag, utólag pedig kemény tok is vehető mellé. A kézi stabilizátor aránylag könnyű is, 405 grammos, így egy átlagos tömegű okostelefonnal együtt sem nyom többet 600 grammnál, amit még viszonylag kényelmesen kézben lehet tartani hosszabb ideig is. Nagyjából 15 órán keresztül lehet majd a készülékkel videózni, ami igazán jó, minden bizonnyal tovább fogja húzni, mint a rábízott okostelefonok videózás közben. Egy 2450 milliamperes akkumulátor került a szerkezetbe, aminek a feltöltése nagyjából 2,5 órát fog igénybe venni.

Galéria megnyitása

A DJI Osmo Mobile 3 (OF100) 36 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron indít, és más egyéb kiegészítőkkel kombinálva pedig 42,5 ezer forintért lehet majd hozzájutni. Tehát olcsóbb lett az elődjénél, ami minden bizonnyal hozzásegíti majd ahhoz, hogy még népszerűbb legyen – lassan már a kevésbé neves kínai riválisai alá licitál. Az eszköz szállítása hamarosan kezdődik, egyelőre csak előrendeléseket lehet rá leadni. És ahogy az az árakból mindenki számára kiderülhetett, szerencsére elérhető lesz Magyarországon is, mint a DJI legtöbb készüléke.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap