Elkészült a szupervékony GeForce GTS 450-es modell

Elkészült a szupervékony GeForce GTS 450-es modell

A Colorful rendkívül vékony GeForce GTS 450-es videokártyáját néhány nappal ezelőtt már megcsodálhattuk. A termék sok egyedi megoldással és nagyon-nagyon vékony felépítéssel érkezik: a tekercseket például a PCB-be süllyesztették, így a tekercs egyik fele a kártya elejére, míg a másik fele a kártya hátuljára lóg be, körülötte pedig a forrasztási pontoktól eltekintve szabadon áramlik a levegő. A gyártó a technikai "bravúrok" mellett arra is odafigyelt, hogy alacsony alkatrészeket használjon, így a termék karcsú lehessen. Természetesen az "i"-re a pontot az egyslotos hűtés teszi fel, amelyet korábbi hírünkben még nem csodálhattunk meg.

Az új videókártya iGame GeForce GTS 450 Buri-SLIM néven kerül majd az üzletek polcaira. Mivel a Colorful szinte csak és kizárólag az ázsiai piacokon van jelen, így nagyon valószínű, hogy az újdonságot a világ egyéb részein nem lehet majd megvásárolni, igaz, ezzel kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek. Foglalkozzunk inkább a friss termékkel, amelynek nyomtatott áramköri lapját korábban már alaposan megcsodálhattuk. Az új videokártya 3+1 fázisú tápellátással érkezik, stabil működéséhez a korábbi képek alapján egy hattűs PCI Express csatlakozóra is szükség van, bár ez a jelenlegi fotókon pont nem látszik.

Az újdonság réz talpazattal rendelkező egyslotos hűtőt kapott. A lamellák a kártya bal felső sarkába irányítják a ventilátor által megmozgatott levegőt. A levegő a PCB-n elhelyezett furatoknak köszönhetően a videokártya másik oldalára is eljut, sőt, az említett tekercsek mellett is el tud haladni. A termék csak felépítés tekintetében mondható különlegesnek: a GPU 783 MHz-en, a memóriachipek pedig 3608 MHz-en üzemelnek csak úgy, mint a referencia modellek esetében. A különleges GeForce GTS 450-es modell 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmaz, videó kimenetek tekintetében pedig két DVI és egy mini-HDMI csatlakozóval rendelkezik.

Az új videokártya hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward