Elkészült a "pornós" mod a Red Dead Redemption 2-höz is

A Rockstar máris le akarja vetetni, de a készítők ellenállnak.

Elkészült a "pornós" mod a Red Dead Redemption 2-höz is

Elkészült a Red Dead Redemption 2-höz is egy Hot Coffe mod, amit aztán a Rockstar azonnal szeretne is megsemmisíteni, de a készítő úgy nyilatkozott, hogy márpedig ő aztán nem fogja levenni, még akkor sem, ha egyébként már beérkeztek a jogi fenyegetések a kiadó ügyvédi irodájától.

A február 12-én a Nexus Mods oldalra feltöltött Hot Coffe mod alapvetően hasonló dolgot valósít meg, mint a világszintű botrány kirobbantott hasonló mod a Grand Theft Auto: San Andreashoz. Annak idején egy neves modder elérhetővé tett a San Andreasben egy olyan minijátékot, ahol a főszereplő Carl "CJ" Johnshon szexuális kapcsolatot létesíthetett egy játékbeli hölggyel.

A legérdesebb az egészben mégis az volt, hogy ehhez minden játékelem és grafika már eleve benne volt a San Andreas PS2-es és Xboxos változataiban, így tehát a modder nem csinált mást, mint PC-n elérhetővé tett egy olyan játékrészletet, amit a készítők a már megcsináltak, csak utólag letiltottak.

Ennek következtében aztán a korhatár-besorolásért felelős szervezetek gyorsan léptek is, átminősítették "csak felnőtteknek" szólóra a játékot, aminek következtében a Rockstarnak vissza kellett hívni a San Andreast, újra kiadni azt a megfelelő csomagolással, és persze egy rakás pert is meg kellett vívni.

Na, most 2020-ban a Rockstar újra kénytelen szembenézni a Hot Coffee moddal, ezúttal a Red Dead Redemption 2-ben. Itt arról van szó, hogy a főszereplő Arthur Morgan szexuális kapcsolatot létesíthet egy prostituálttal, amihez az animációkat egy másik küldetésből vették át a modderek, a hangokat pedig a különböző karakterek sérüléseikor kiadott hangjaiból alakították ki.

Meztelenséget egyáltalán nem lehet látni a modban, és kizárólag a PC-s verzió egyjátékos módjában érhető el.

Ennek ellenére a modot készítő Unlosing nevű felhasználó arról számolt be, hogy már február 15-én kapott egy e-mailt a Rockstart képviselő New York-i ügyvédi irodától, a Frankfurt Kurnittól amiben követelték, hogy azonnal távolítsa el a modot. A készítő aztán próbált rákérdezni, hogy pontosan milyen dolgokat sértett meg, amiért le akarják vele vetetni az alkotást.

Galéria megnyitása

Erre az ügyvédi iroda a Rockstar végfelhasználói licencszerződésére utalt, amiben szerintük egyértelműen kijelentik, hogy nem lehet kibontani a játék eredeti animációt és grafikáit, és azok alapján egy új, derivatív munkát megjelentetni, vagy egyébként más módon módosítani a szoftvert.

Ezen kívül a szerződésben az is benne foglaltatik, hogy a felhasználóknak tilos készíteni és feltölteni vulgáris, obszcén, szexuális jellegű anyagokat, melyek szembe mennek a közösségi elvekkel.

A készítő hasonlóan érvel, mint annak idején a San Andreas-féle Hot Coffee mod készítője, csak talán méginkább igaza van: ezek szerint "a mod nem tesz elérhetővé semmit, amit korábban a fejlesztők elrejtettek, hiszen meglévő animációkból és hangeffektusokból dolgozik". A mod készítője szerint nem valószínű, hogy ezzel az egésszel a bíróságra menne a Rockstar, és szerinte leginkább a kiadó Take-Two és az ügyvédi iroda van összezavarodva azzal kapcsolatban, hogy ez az egész mod miről is szól és mi a lényege.

Végül Unlosing, a mod készítője arról beszélt, hogy jelen állás szerint nem tartja valószínűnek, hogy a közeli jövőben leveszi a modot, ami egyébként még mindig elérhető a NexusMods oldalain.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap