Shop menü

ELKÉSZÜLT A CORSAIR EDDIGI LEGNAGYOBB SZÁMÍTÓGÉPHÁZA: KÉT ALAPLAP, 11 MEGHAJTÓ, ÉS RENGETEG VENTILÁTOR FÉR EL BENNE

Az extrém nagy szupertorony mellett egy sokkal kisebb és megfizethetőbb újdonság is bemutatkozott a Computex 2024 idején.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Elkészült a Corsair eddigi legnagyobb számítógépháza: két alaplap, 11 meghajtó, és rengeteg ventilátor fér el benne

A Corsair standján egy óriási számítógépház fogadta a látogatókat, ami az Obsidian 9000D nevet viseli. Ez lényegében egy szupertoronynak tekinthető, hiszen minden irányban óriási, belsejében fejedelmi helykínálat fogadja a különböző komponenseket, sőt, akár két alaplapot is el lehet benne szállásolni.

Alapok terén a népszerű Obsidian 1000D-re hasonlít az újdonság, ám a hat esztendeje piacra dobott ház dizájnját frissítették egy kissé, amit a rajongók kívánságaival összhangban tettek meg. Az új számítógépház esetében az üveg tetőlapnak és előlapnak mennie kellett, hiszen a gyártó szakemberei azt tűzték ki célul, jelentősen javítják a szellőzést, ezt pedig nagy szellőzőfelülettel ellátott borítással tudták kivitelezni. A jobb szellőzésre azért volt szükség, mert a modern hardverek egyre forrófejűbbek, egyre több hőt termelnek, amit hatékonyan el kell vezetni, lehetőleg a házon kívülre, ennek érdekében a dizájn még szellősebbé tették. A hatportos előlap természetesen megmaradt, illetve néhány egyéb olyan ikonikus tulajdonságot is tovább vittek, amelyek az 1000D-vel mutatkoztak be.

A házban akár E-ATX formátumú alaplap is elfér, sőt, mellette még egy Mini-ITX alaplap számára is marad hely, azaz lényegében két alaplappal is dolgozhatunk. A meghajtókat összesen 11 bővítőhely várja, vagyis bőven elegendő tárhellyel vértezhető fel a rendszer, főleg, ha még az ASRock nemrégiben bemutatott Z890 Taichi Aqua alaplapját is beszereljük, ami önmagában 6 darab M.2-es SSD kártyát tud elszállásolni. Az átalakított panelek jóvoltából a tetőlap alatt elhelyezett InfiniRail három további fentilátort tud fogadni, így az összes légkeverő száma immár 21-re rúghat. Ha ezek nem kellően halkak, akkor zajból is kijut bőven. Arról egyelőre nincs információ, hogy a 9000D pontosan mennyibe kerülhet majd, de remélhetőleg a megjelenés tervezett időpontjának közeledtével erre is fény derül.

Az óriási  számítógépház mellett egy szerényebb modell is bemutatkozott, ami a kétkamrás 2500X és 6500X közé érkezik, méghozzá 3500X néven, költséghatékonyabb kivitelben. Ennél a megoldásnál a kétkamrás dizájnt úgy alakították ki, hogy a ház alján a tápegység számára egy külön kamrát hoztak létre, ez viszont nem az előlapig tart, hamarabb vége ér, mellette pedig egy szűkebb kis tér is rendelkezésre áll, amelyen keresztül hatékonyan megoldható a kábelmenedzsment. Ezzel a dizájnnal helytakarékosabb PC építhető, valamint az esztétikus kábelmenedzsment megvalósítása is egyszerűbb, de belül mégis van elegendő hely a modern komponensek számára.

A 3500X akár E-ATX formátumú alaplapot is fogadhat, bővítőhelyei maximum 4 HDD és SSD számára kínálnak helyet, valamint két darab 360 milliméteres hőleadó radiátor is elfér odabenn. Mivel modern számítógépházról van szó, felkészítették a hátlapra száműzött csatlakozókkal ellátott alaplapok támogatására is, a szerelést pedig az eltávolítható előlapi, oldallapi és tetőlapi panel segíti, amelyeknek köszönhetően nagyon könnyű az egyes komponenseket a helyükre illeszteni, illetve szükség esetén a hibafeltárást is kényelmesebben el lehet végezni, de ilyesmire remélhetőleg nem sűrűn kell majd időt fordítani. A Corsair tervei szerint a modern külső és belső dizájnnal rendelkező 3500X igen kedvező áron kerül az üzletek polcaira, ugyanis listaára a hírek szerint mindössze 89,99 dollár lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére