Elképesztő mennyiségű fiókot törölt a Twitter rövid idő alatt

A mikroblog jelentősen megkurtította a saját felhasználói táborát azzal, hogy káros fiókok millióit távolította el. A cél nemes, de a tőzsdét ez nem érdekelte, jelentősen esett a vállalat árfolyama.

Elképesztő mennyiségű fiókot törölt a Twitter rövid idő alatt

A Twitter az elmúlt hónapokban több fronton is felvette a kesztyűt a trollokkal és a hamis fiókokkal szemben. Ez már nagyon időszerű lépés volt a mikroblog részéről, ugyanis egészen elharapódzott a helyzet mostanra, és egyre több gondot okoztak a nem megfelelő viselkedést tanúsító felhasználók és a különböző célokkal létrehozott botok.

Májusban és júniusban a Twitter egy nagyszabású akció keretében nem kevesebb mint 70 millió fiókot törölt vagy tiltott le, és várhatóan ennek a mostani lépésnek lesz még folytatása is. Az elsődleges cél ezúttal az volt, hogy csökkentsék az olyan csatornák mennyiségét, amelyek megtévesztő információk terjesztésére szakosodtak. A vállalat felszámolt 142 ezer alkalmazást is, melyek folyamatosan pumpálták a Twitterre a spamnek minősíthető, gyenge minőségű és megbízhatatlan tartalmú bejegyzéseket.

A Twitter abban bízik, hogy a mostani lépéseknek köszönhetően az értékesebb dolgok előtérbe fognak kerülni. Kevesebb zavaró tweet mellett pedig növekedhet a közösségi élet, és idővel elkezdhet felfelé ívelni a felhasználók száma is. Erre nagy szűksége lenne a közösségi szolgáltatásnak, ugyanis egy ideje már nagyon nehezen tudja növelni a regisztráltak számát. Ráadásul a mostani lépéssel pont az ellenkező irányba haladt, hiszen a törlések eredményeként csökkent a felhasználók tábora.

A szűrésre a Twitter többféle eljárást is használ, és mostanában bővítette is ilyen téren a portfólióját, mikor felvásárolta a Smyte technológiáját, ami a spamekkel, visszaélésekkel és csalásokkal kapcsolatos visszajelzések kezelésére szolgál. Viszont egy szakember úgy látja, hogy a jövőben újabb és újabb eszközökre lesz szüksége a Twitternek ahhoz, hogy az egyre profibb botok ellen fel tudja venni a harcot. A folyamatosan fejlődő kártevők felismerése azért nehezedik, mert egyre természetesebben, emberibb módon képesek viselkedni minden téren.

Galéria megnyitása

A „nagytakarításra” a tőzsde első reakciója negatív volt. A felhasználók számának visszaesése okán ugyanis kevesebb helyre juthatnak el a hirdetések, amik a bevételt jelentik a Twitternek. A vállalat szerint nem kell komoly kiesésre számítani a törölt fiókok jellegéből fakadóan, de úgy fest, hogy ez sokakat nem nyugtatott meg. 8,5%-kal csökkent a cég papírjainak az árfolyama, ami bizony nem elhanyagolható. Ehhez fogható zuhanás az elmúlt hónapokban nem volt példa, hiszen árpilis óta viszonylag jól futott a Twitter szekere. (Bár arról szó nincs, hogy rekordokat döntött volna, de több éves csúcson volt, és még a mostani visszaeséssel is egészen jól áll.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward