Elindult az ASUS ZenFone 6 Android 10 frissítése

Az ASUS is egészen gyorsan elkészült az idei csúcsmodelljénél a friss rendszerrel.

Elindult az ASUS ZenFone 6 Android 10 frissítése

Az utóbbi időben egyre komolyabban veszi az okostelefonos fejlesztéseit az ASUS, ami részben annak köszönhető, hogy a vállalat elkezdett szűkebb piacra koncentrálni. Már szinte csak felsőkategóriás termékeket fejleszt a vállalat, viszont ezeknél megpróbálja a lehető legjobbját nyújtani. Ennek eredményeként készülhetett el mostanra a ZenFone 6 frissítése is.

Az ASUS a világ kettő, egymástól minden tekintetben távol eső pontján kezdte meg az Android 10 frissítés terjesztését. A felhasználói visszajelzések szerint a főverziós frissítés az Egyesült Államokban és Indiában ütötte fel a fejét. És valószínűleg globálisan elérhető lesz hamarosan minden tulajdonos számára. Az ASUS már a megjelenéskor ígéretet tett arra, hogy igyekszik majd minél előbb elindítani az Android 10 frissítést, és tartotta is magát ehhez, hiszen jelenleg még csak maroknyi olyan termék van a piacon, ami már frissíthető. Árulkodó lesz a méret arról, hogy az új Androidot elhozó frissítés érkezett meg a mobilra, de egyébként a 17.1810.1910.63-as firmware verziót kell várni jelen információk szerint.

Galéria megnyitása

A hivatalos kiadási jegyzéket viszonylag szűkre szabta az ASUS. Kiemelte a vállalat, hogy az Android 10 érkezésével már elérhető lesz a teljes operációs rendszert átszövő sötét mód, ami mindenre ki fog terjedni. A vállalat ehhez igazította az új ZenUI grafikus felhasználói felületet, és sok applikáció is biztosít már gyárilag jól optimalizált sötét módot. Az üzenetekben az Android már képes lesz felismerni a kapcsolódó alkalmazásokhoz köthető információkat, és úgy fogja ezeket kezelni, hogy könnyen megnyithatóak legyenek. Egy címre azonnal lehet ugorni a térképen, egy dátum pedig helyből felvehető lesz a naptárba.

Az ASUS is kiemelten kezeli már a gesztusvezérlést, az ujjmozdulatokkal a frissítést követően még gördülékenyebben lehet használni a ZenFone 6 okostelefont, aminek a frontját jóformán teljes egészében a képernyő tölti ki a különleges dizájnjának hála. Az okostelefon egész felületén lehet majd alkalmazni a gesztusokat, és ez sokat dobhat a felhasználói élményen. Megemlíti az ASUS, hogy jobb lesz a biztonság és az adatvédelem, valamint a biztonsági frissítések is gyorsabban jöhetnek a jövőben – gondolhatunk itt a lokációs adat korlátozására és a Project Mainline bevezetésére. És az Android 10 megérkezésével a Google Play-szolgáltatások is frissültek a ZenFone 6-on, ami jobb alkalmazásélményről gondoskodik majd.

Végül még azt el kell mondani, hogy az ASUS az októberi biztonsági csomagot fűzte hozzá az Android 10 frissítéshez, hiszen mikor ez összeállt, akkor még nem is volt elérhető a novemberi javítás, mely csak a napokban jelent meg. De az ASUS valószínűleg egy kisebb frissítéssel ezt a „hiányosságát” is hamarosan pótolni fogja, panaszra pedig nem lehet ok.

Az ASUS esetében egyébként lényegében várható volt egyébként, hogy aránylag gyorsan lesz kész az első frissítéssel, ugyanis már az Android Q béta program keretében megkezdték a munkát az új operációs rendszerrel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap