Elindult az Amazon ingyenes zenei szolgáltatása

Elindult az Amazon ingyenes zenei szolgáltatása

A pletykáknak megfelelően az Amazon bejelentette, hogy ingyenesen is biztosítani fog ettől kezdve zenehallgatási lehetőséget. Viszont ezt meglehetősen sok megkötéssel teszi a vállalat, így valószínűleg nem fog túlzottan nagy versenytársat jelenteni a Spotify térítésmentes zenestreaming lehetőségének.

Az Amazon már több olyan szolgáltatással is rendelkezett, melyen keresztül a felhasználók online kapcsolat révén hallgathatták a kedvenc zenéiket, viszont minden esetben fizetni kellett ezekért valamilyen formán. Most viszont a tartalomszolgáltató megtalálta annak a módját, hogy ingyenesen is biztosítson a felhasználóknak zenehallgatási opciót. A vállalat az Amazon Prime Music tovább fejlesztése révén oldotta ezt meg, de sajnos meglehetősen sok megkötéssel kell majd szembenéznie azoknak, akik ezt igénybe szeretnék venni.

A cég kiemelten az Alexa támogatással felvértezett hangszóróknak biztosítja majd az ingyenes zenehallgatási opciót. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az Echo termékek érintettek, de persze elsősorban azokra fogja helyezni a hangsúlyt az Amazon, és más módon nem lehet majd térítésmentesen élvezni a szolgáltatást. Egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban élő tulajdonosok örülhetnek az új zenestreaming lehetőségnek, és még az is a korlátozások sorában említendő, hogy nem lehet akármilyen tetszőleges zenét hallgatni, hanem a digitális asszisztenstől lehet majd kérni egy adott zenekar, egy digitális állomás vagy egy zenei műfaj lejátszását, és azon belül véletlenszerűen fogja szolgáltatni a zenét a Prime Music. És az is sajnálatos, hogy ennek a keretében egyébként csak nagyjából 2 millió műhöz lehet hozzáférést szerezni, holott a Spotify – vagy akár az Amazon Music Unlimited – több tíz milliós felvétellistával szolgál. És, ha ezek nem okoznak gondot a hallgatónak, még akkor is számolnia kell azzal, hogy reklámok fognak felcsendülni a különböző számok közötti szünetekben. Szóval nem lehet majd zavartalanul élvezni a muzsikát.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy az Amazon mire jut majd az ingyenes zenestreaming bevezetésével, de valószínűleg nem kell arra számítani, hogy emiatt fog majd jelentősen ugrani az előfizetők száma a következő hetekben, hónapokban. Inkább arra lesz ez jó, hogy az Alexa neve mellett eggyel több hasznos extrát lehet kiemelni a jövőben – legalábbis az Egyesült Államokban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap