Elérhetővé vált a Google Podcasts

A Google saját alkalmazása főleg azoknak nyújt majd jó alternatívát, akik egy könnyen áttekinthető lejátszóra vágynak a podcastek hallgatásához.

Elérhetővé vált a Google Podcasts

Napjainkban egyre nő a podcastek népszerűsége, és erre reagálva a Google megalkotta a saját androidos alkalmazását Google Podcasts néven. Ez a program a keresőóriástól megszokott egyszerűséggel tálalja a tartalmakat, és még a Google Keresőt is átszövi majd a működése.

Az Apple már régóta biztosít olyan felületet, ahol a felhasználók podcasteket hallgathatnak, és most már a keresőóriás kínálatából sem hiányzik ez. A Google Podcasts felülete nagyon letisztult lett, a funkcionalitása pedig egyelőre a minimumra szorítkozik. Az applikáció indítását követően felül azonnal lehet tartalmakat keresni, középen kiemelt podcastek hada látható, alul pedig olyan csatornák és azok epizódjai vannak, amiket a követések alapján kínál fel az alkalmazás. A „For You” néven futó szekcióban előre kerültek az ismert csatornák legfrissebb adásai, de elérhetőek itt azok is, amik éppen futnak, és amelyek későbbi meghallgatásra lettek letöltve.

Galéria megnyitása

Az első beszámolók abszolút pozitívak a kínálatot tekintve, és nem csak angol, hanem például magyar nyelven is bőséges tartalom várja a felhasználókat. A lejátszás elindítását követően minden gond nélkül a háttérbe lehet küldeni az applikációt és foglalkozhat azzal az eszköz tulajdonosa, amivel csak szeretne. Az értesítési felületről is lehet kezelni a programot, van itt gomb a szüneteltetésre és a tekerésre is. A Google Podcasts lehetőséget biztosít a feliratkozás mellett arra is, hogy az emberek adakozzanak a kedvenceiknek. Az adományokat ugyanazon a fiókon keresztül lehet intézni, mint a Google-fiók esetében minden vásárlást, így nem kell újra a kártyaadatokkal bajlódni, csak néhány érintésbe – és persze az adomány összegébe – kerül ez.

Galéria megnyitása

A Google Podcasts egy kiváló opciója, hogy a Google Assistant képes rá, hogy onnan játssza tovább a korábban elindított felvételeket más eszközön, ahol a felhasználónak abba kellett hagynia. Ha a buszon elkezdett podcastot szeretné tovább hallgatni az eszköz tulajdonosa, akkor csak annyit kell mondania otthon a Google Home hangszórónak, hogy indítsa el az adott csatorna lejátszását, és a rendszer azonnal tudja majd, hogy honnantól kell folytatnia a lejátszást az adott adáson belül. Azoknál a csatornáknál, ahol fel van iratkozva a felhasználó, minden új epizód értesítés jön a publikálás pillanatában, és ezt megnyitva egy érintéssel le is lehet tölteni azt. A Google Keresőben megjelennek majd a podcastek is, és akár onnan is azonnal lehet majd indítani a lejátszást. A program alapértelmezetten nem halmozza fel a letöltött részeket, egy nappal a meghallgatást követően automatikusan törli, de szükség esetén ez 7 napra kitolható, vagy akár ki is kapcsolható.

Galéria megnyitása

A későbbiekben több új funkció megjelenésére is számítani lehet a Google Podcast esetében. Állítólag a vállalat kísérletezik azzal, hogy az idegennyelvű podcastoknál a felhasználó nyelvére lefordított feliratot biztosítana valós időben, szóval azok is bártan hallgathatnák a japán podcastokat, akik vagy magyarul vagy angolul beszélnek. És elvileg azt is meg fogja oldani a Google, hogy a csendes részeket magától átlépje, így nem lenne üresjárat a hallgatás közben, ami azért előfordul a podcastoknál.

Összességében ez a program a jelenlegi állapotában inkább azoknak lesz kiváló alternatíva, akik csak néhány podcastet hallgatnak, és nem vágynak extrákra, mert a funkcionalitást tekintve vannak nála sokkal összetettebb versenyzők is. A Google Podcasts telepítéséhez a Google Play Áruházat kell meglátogatni. Ez a program egyelőre kizárólag Androidon érhető el, és nincs is arról információnk, hogy készülne belőle iOS kompatibilis változat.

Google Podcasts: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward