Elérhető a Firefox 4.0 RC

A webböngészők szegmensében rendkívül nagy a mozgolódás. Nemrégiben befutott a Chrome 10-es változatának stabil kiadása, tegnap pedig arról érkeztek hírek, hogy az Internet Explorer 9 várhatóan március 14-én debütál, amit azóta a Microsoft is megerősített. A Firefox illetékesei sem akarnak lemaradni, így ők a Firefox 4.0-s változatának RC, azaz kiadásra jelölt változatát tették elérhetővé, amelynek megjelenését az elmúlt napok, illetve hetek folyamán már nagyon-nagyon várták a szoftver rajongói.

Elérhető a Firefox 4.0 RC

A webböngészők szegmensében rendkívül nagy a mozgolódás. Nemrégiben befutott a Chrome 10-es változatának stabil kiadása, tegnap pedig arról érkeztek hírek, hogy az Internet Explorer 9 várhatóan március 14-én debütál, amit azóta a Microsoft is megerősített. A Firefox illetékesei sem akarnak lemaradni, így ők a Firefox 4.0-s változatának RC, azaz kiadásra jelölt változatát tették elérhetővé.

A Firefox 4.0 RC megjelenése előtt nem kevesebb, mint 12 darab béta kiadás látott napvilágot, amelyekre igen sokan voltak kíváncsiak. Most, az RC (Release Candidate) verzió megjelenésével már nem kell sokat várni arra sem, hogy a Mozilla kiadja a népszerű webböngésző 4.0-s kiadásának végleges változatát. Az 4.0 RC egyébként nem kevesebb, mint 79 nyelven érhető el, és természetesen nem csak Windows, hanem Mac OS és Linux operációs rendszerekkel is kipróbálhatjuk. Az RC változat az utolsó bétához képest stabilabb és gyorsabb, valamint kompatibilitás tekintetében is fejlődött, így ezt a változatot már mindenképpen érdemes kipróbálniuk a Firefox felhasználóknak.

A szoftver az új kinézet mellett Firefox Sync szolgáltatással, átalakított kezdőlappal, JägerMonkey JavaScript motorral, WebGL és WebM támogatással, valamint új bővítmény menedzserrel (Addon Manager) és hardveres videó gyorsítással áll a felhasználók rendelkezésére, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A szoftverről további információk itt találhatóak, míg a megfelelő változat beszerzéséhez ide kell ellátogatniuk az érdeklődőknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward