Elegáns számítógépházat villantott az AeroCool

Az Aero-1000-es modellhez remekül illik az MSI nemrég bemutatott AMD-s alaplapja, amely kategóriájában elsőként kínál USB 3.1-es portokat.

Elegáns számítógépházat villantott az AeroCool

Az AeroCool PGS-A névre keresztelt számítógépház sorozata egy új taggal bővült, amely a hangzatos Aero-1000 nevet viseli. Ahogy a PGS-A sorozat többi tagja, úgy a friss jövevény is kiemelkedően jó szellőzéssel rendelkezik, így belsejében akár erősebb hardver is helyet kaphat.

Az Aero-1000 letisztult, elegáns formavilággal büszkélkedik, fekete-fehér színvilága pedig még vonzóbbá teszi. Utóbbi miatt az újdonsághoz remekül passzolhat például a nemrégiben bemutatott MSI alaplap, a 970A SLI Krait Edition, amely szintén fekete-fehér kivitelben érkezik.

A közepes torony formátumú számítógépház 0,8 milliméter vastag acélvázra épül, belsejében pedig bőven van hely a különböző rendszerkomponensek számára. A szerelőablakkal ellátott alaplaptálcán Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, a tálca szélén pedig a hatékony kábelelvezetést segítő kivágások is megtalálhatóak. Az újdonság két darab 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet kínál, a 3,5 hüvelykes adattárolókat pedig összesen 5 olyan hellyel fogadja, amikben akár 2,5 hüvelykes meghajtók is elszállásolhatóak (de ezeknek egyébként van két dedikált bővítőhelyük is).

A számítógépház belsejében a tápegység hátul, alul helyezkedik el, alatta pedig szellőzőt is kialakítottak – ami kivehető szűrőt is kapott. A középső HDD keret eltávolítása nélkül maximum 290 milliméter hosszú bővítőkártyák férnek el, de ha a szóban forgó keretet kiszereljük, akkor már 410 milliméternyi hely áll rendelkezésre. Processzorhűtőből maximum 170 milliméter magas példány fér el, a tápegység pedig maximum 220 milliméter hosszú lehet.

A lehető legjobb szellőzésről összesen 5 ventilátor gondoskodhat, gyárilag azonban "csak" hármat kapunk. A ház előlapja mögött kettő, a ház hátulján pedig egy darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul. A ventilátorok 1200-as percenkénti fordulatszámon pörögnek, így maximum 36,4 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, zajszintjük pedig 26,5 dB(A). A légkeverők várható élettartama nagyjából 20 000 üzemórára tehető. A ház tetején igény szerint további két darab ventilátor helyezhető el (120 vagy 140 milliméteresek), de akár folyadékhűtő rendszer radiátorát is fogadja az itt kialakított bővítőhely, méghozzá 240 vagy 280 milliméteres méretben. Igény esetén a ház elejére is szerelhetünk hőleadó radiátort, ami 240 vagy 280 milliméteres egyaránt lehet.

A stratégiailag fontos szellőzők előtt mosható szűrőket helyeztek el, a zajcsillapításról pedig gumibetétek gondoskodnak – például a tápegység bővítőhelyénél, illetve az adattárolókat fogadó keretek rögzítőinél.

A ház bal oldalán ablakkal ellátott oldallapot találunk, az előlapi portok között pedig két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik – ezek mind a ház tetején foglalnak helyet. Az ugyancsak itt található bekapcsoló gomb kék ledes világítást kapott.

Az AeroCool Aero-1000 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 79,99 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward