Eladta Verbatim üzletágát a Mitsubishi

A tulajdonosváltás során a CMC-hez kerül a teljes Verbatim eszközállomány, szellemi tulajdon és termékpaletta.

Eladta Verbatim üzletágát a Mitsubishi

A Verbatim márkanév sokak számára lehet ismerős az optikai adathordozók piacáról, de a vállalat ezzel együtt pendrive-okat, külső akkumulátorokat, SSD meghajtókat, illetve számos egyéb kiegészítőt is kínál a vásárlók számára – még 3D nyomtatókhoz használható nyersanyagokat is. Az viszont már kevésbé ismert tény, hogy a Verbatim mögött a Mitsubishi Chemical Corporation áll, méghozzá elég régóta, ám a helyzet rövidesen megváltozik, ugyanis a Verbatim üzletág új tulajdonoshoz kerül.

A Mitsubishi nemrégiben megállapodott a CMC illetékeseivel, így a szándéknyilatkozat alapján 32 millió dollárnyi készpénzért cserél gazdát a Verbatim. Az üzlet keretén belül a Verbatimhoz tartozó eszközök, szabadalmak, technológiák, illetve még az értékesítői hálózat is az új tulajdonoshoz kerül. A CMC ezzel jól jár, hiszen optikai adathordozók terén rengeteg tapasztalata van a Verbatimnak, így a gyártással kapcsolatos módszerek, a különböző bevonatok és sok egyéb technológia terén is értékes portfóliót tudhat magának a részleg. Ez mind-mind a CMC-hez vándorol át.

Galéria megnyitásaÉrdekesség egyébként, hogy a CMC egyébként már régóta gyárt Verbatim márkanévvel ellátott optikai adathordozókat, ám a jövőben ezekhez a Verbatim összes technológiáját bevetheti, így a tulajdonosváltással a minőség egészen biztosan nem csökken majd. Árak terén viszont kisebb csökkenésre lehet számítani.

Az optikai adathordozók piaca az elmúlt 10 év során meglehetősen komoly mértékben alakult át, ugyanis számos nagy név lépett ki a szegmensből: például a Taiyo Yuden, a TDK, a Maxell, a Fujifilm és a BASF. Ezek a márkák persze nem tűntek el a piacról, ám már nem az eredeti tulajdonos áll mögöttük. A jelek szerint a Mitsubishi Chemical Corporation is úgy látta, nincs már túl sok keresnivalója a DC, DVD és Blu-ray szegmensben, így értékesítette a Verbatim részleget.

A CMC egyébként a világ egyik legnagyobb optikai adathordozó gyártó vállalata, amely Kína, Tajvan, és Thaiföld mellett az Amerikai Egyesült Államok területén is üzemeltet gyárakat. Az adathordozókat sokszor más márkanevek alatt értékesítik, de esetenként filmstúdiók is szerepelnek a megrendelők között, akik nagy tételben rendelnek. Utóbbiak az egyedi csomagolással kapcsolatos szolgáltatásokat is igénybe szokták venni.

A Verbatim név tehát tovább élhet az elkövetkező évek során, ám az egyelőre nem világos, hogy a CMC az optikai adathordozók mellett az egyéb termékeket is tovább forgalmazza-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap