Egyszerűbb adatszinkronizáció Firefox alatt

Az Firefox Sync szolgáltatás szinkronizációs kód helyett hamarosan email címet és jelszót kér a különböző adatok szinkronizálásához. A változásnak alighanem sokan fognak örülni.

Egyszerűbb adatszinkronizáció Firefox alatt

Jó hír érkezett azon Firefox felhasználók számára, akik mobil- és asztali konfigurációik között előszeretettel szinkronizálják webböngészéshez használt könyvjelzőiket, böngészési előzményeiket, illetve jelszavaikat: hamarosan egyszerűbbé válik a szinkronizáció, hála a Mozilla legújabb intézkedésének.

A népszerű webböngésző esetében a Firefox Sync szolgáltatás egy kissé átalakul, így a korábbival ellentétben a jövőben elég lesz email címet és jelszót megadni ahhoz, hogy szinkronizálhassuk különböző eszközeink között a különböző, webböngészéssel kapcsolatos tartalmakat. A Google Chrome már régóta ilyen rendszert használ: a konkurens webböngészőnél elég bejelentkezni felhasználói fiókunkba és máris hozzáférhetünk minden szükséges tartalomhoz.

A Firefox esetében eddig automatikusan generált engedélyezési kóddal kellett bajlódni, amit könnyű volt elveszíteni. Amennyiben a kód eltűnt, úgy a szinkronizációs folyamat elvégzésére már nem volt mód, így a könyvjelzőket, a jelszavakat és a böngészési előzményeket nem lehetett szinkronizálni az eszközök között – minden eszközön csak azok a tartalmak voltak elérhetőek, amelyek ott keletkeztek.

A Sync felhasználói fiók jelentősen javít a helyzeten, ugyanis a szolgáltatás a jövőben a felhasználó email címéhez kapcsolja a szinkronizációs adatokat, így azok bármikor, bárhol elérhetőek lesznek. Mikor jöhet jól a Firefox Sync? Például adatvesztéssel járó rendszerösszeomlás vagy adattároló meghibásodás esetén, ekkor ugyanis az új rendszeren ismét elérhetőek lesznek a korábbi, Firefox webböngészővel kapcsolatos adatok, elég lesz csak az email címet és a jelszót megadni.

Az új Firefox Sync szolgáltatás tesztelése a Firefox Nightly kiadásaiban már megkezdődött, így a funkció a webböngésző béta változataiban már kipróbálható, de hamarosan a végleges Firefox webböngészőben is elérhetővé válik – az azonban sajnos nem derült ki, hogy pontosan mikor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward