Egyre több infó érkezik a GeForce GTX 950-ről

Amiről korábban azt állították GeForce GTX 950 Ti névvel kerül a boltok polcaira.

Egyre több infó érkezik a GeForce GTX 950-ről

Az Nvidia egy új videokártya piacra dobására készül, ami egy alsó-középkategóriás megoldás lesz. Az újdonság a GeForce GTX 950 nevet kapja, igaz, a korábbi pletykák még GeForce GTX 950 Ti névvel hivatkoztak rá.

Elnevezés ide vagy oda, az újdonság legfőbb feladata az lesz, hogy méltó utódot állítson a népszerű GeForce GTX 750 Ti modellnek, valamint hatékonyan felvegye a versenyt az AMD Radeon R7 370-es videokártyájával. A friss videokártya ugyanúgy GM206-os GPU köré épül majd, mint a GeForce GTX 960, ám a GPU CUDA magjainak negyede letiltásra kerül. Ez annyit jelent, hogy a GeForce GTX 950 végül 768 CUDA maggal és 48 textúrázóval kerül bevetésre, valamint a ROP egységek a számát lefelezték, így 32 maradt belőlük. A pletykák 128 bites memória-adatsínről beszélnek, de itt lehet lesz valami trükközés, attól függően, hogyan lettek letiltva a ROP-ok.

GPU magórajel tekintetében 1150 MHz közötti értékre számíthatunk, míg a GPU Boost 2.0-s átlag-órajel 1350 MHz körül helyezkedhet el a pletykák szerint. Ezek magasabb órajelek, mint amiket a GTX960-nál használtak, így valamennyit ledolgozhatnak a shader hátrányból.

A referenciamodellek kétutas SLI támogatással, valamint dual-link DVI, HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.2-es videó kimenettel érkezhetnek, TDP-jük pedig 90 watt körüli lehet. Az Nvidia GeForce GTX 950-es modellje várhatóan augusztus 17-én rajtolhat el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward