Egyre öregebbek a sűrűn használt appok

Egyre öregebbek a sűrűn használt appok

Eric Feng, a Hulu technológiai vezetője érdekes tényre mutatott rá a napokban. A szakember elmondása alapján az ember a régi, jól bevált applikációkat részesítik előnyben az okostelefonjaikon. És az adatokból az látszik, hogy rohamos tempóban növekedik az applikációk átlagéletkora, de egy terület kivétel ez alól.

Feng beszámolója alapján 2014-ben átlagosan 625 nap volt az emberek által használt legnépszerűbb alkalmazásoknak a kora, tehát általában ennyi idő telt el a programok első megjelenésétől kezdve a felmérésig. És ez a helyzet mostanra elég drámaian megváltozott, mert napjainkban már 1853 naposak, vagyis valamivel több mint öt évesek azok a programok, amiket a legtöbben használnak. A Hulu munkatársa az Apple piacterén, az App Store-on vizsgálta meg a toplistán kiemelt applikációkat a koruk alapján.

Ez persze nem egy túlzottan mély elemzésnek tekinthető, de az Eric Feng által publikált számok bizony rámutatnak arra, hogy az újabban érkező alkalmazásoknak nincs egyszerű feladata, ha szeretnének bekerülni a legsűrűbben letöltött, telepített megoldások közé. Szóval a fejlesztők lényegesen nehezebb helyzetben vannak, mint évekkel korábban, hiszen a jelek szerint a felhasználóknak a főbb feladatokra már megvannak a bejáratott applikációik, és a korábbinál kevesebb hajlandóságot mutatnak arra, hogy új programokat próbáljanak ki.

Galéria megnyitása

Feng megnézte az egyes szekciókat is az App Store-on belül, és egyedül a játékok terén tapasztalta azt, hogy a trendektől eltérő a helyzet. Úgy fest, hogy a játékokat lényegesen sűrűbben cserélik az eszköztulajdonosok, mint más applikációikat. Ebben a szekcióban is vannak persze idősebb megoldások, de a toplista tagjainak nagyjából a 85 százaléka még nem töltötte be a második életévét sem. Szóval a játékok frontjára könnyebb betörni egy érdekes, izgalmas új fejlesztéssel, mint más területre. (Azt pedig már csak halkan jegyezzük meg, hogy a korábbi kimutatások alapján egyértelműen látszik, hogy bevételt is leginkább a játékokból lehet szerezni.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap