Egérlagot okoz a Windows 8.1-es frissítés a játékokban

A CoD, a CS:GO, a Deus Ex: HR és még sok más játék érintett

Egérlagot okoz a Windows 8.1-es frissítés a játékokban

Úgy tűnik, hogy a Windows 8 nagy frissítése, a 8.1 problémákat okozhat a játékosoknak. Néhány PC-s játék esetében a rágcsáló mozgása lagos lesz, és a kurzor is ugrál.

A hibáról a Reddit közössége írt, az erről szóló témában arról számoltak be, hogy a Deus Ex: Human Revolution és a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat majdnem játszhatatlan a hibának köszönhetően, és úgy tűnik a probléma Call of Duty játékokra, a Metro 2033-ra és a Minecraftra is kihatással van, de az Elder Scrolls Oblivion, a Counter-Strike: Global Offensive és még sok más játék is érintett.

Az eddigiek alapján az valószínűsíthető, hogy azokat a játékokat fenyegeti veszély, amelyek nem Raw Inputot (vagy DirectInput) használnak az egér mozgásának követéséhez. Az új frissítés változtatott valamit azon, ahogy a Windows frissíti az egérkurzor helyzetét, és ez okozhatja a problémákat.

Mark Cranness szakértő, a "MarkC Windows 8.1 + 8 + 7 Mouse Acceleration Fix " program írója megerősítette a probléma fennállásának tényét. "Valódi lagról van szó. Egyelőre addig jutottam a diagnózisomban, hogy felismertem, hogy valódi problémáról van szó." Cranness javasolt pár ideiglenes megoldást, lehet játszani pl. a beállításokkal (CS:GO-ban és más raw inputot is támogató játékokban pl. be kell kapcsolni ezt az opciót), de a végleges globális hibajavítás egyelőre még nem készült el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward