E3 2018 - A Sony felhozatala még mindig nagyon erős

A PlayStation konferencián "a kevesebb néha több" elvét vallották, és 50 videó helyett csak egy tucatot mutattak, de azok legalább ütöttek!

E3 2018 - A Sony felhozatala még mindig nagyon erős

A Sony idén úgy döntött, hogy egy kicsit szakít a sablonokkal, és inkább mutat többet egy-egy játékból, és nem küld meg minket egymillió trailerrel. Shawn Layden, a Worldwide Studios feje vezette az óriási sátorban (ő templomnak nevezte) tartott előadást, vagyis inkább csak megnyitotta. Nem is nyújtotta sokáig a dolgot, egyből felvezette Gustavo Santeriát, hogy zenéljen nekünk egy kicsit. Akinek nem ismerős a név, a zene hangulatából az is egyből rájöhetett, hogy itt bizony mindjárt a The Last of Us 2 érkezik, és nem is kellett csalódnunk. A videó egy trailerbe ágyazott gameplay jelenet, és Ellie-vel foglalkozik. Többet nem is lőnék le belőle, úgyis kb. a kötelező megnézni kategória, és ezen a felvételen legalább jó a hang (az élő adásban kicsit félrekeverték).

Érdekes módon ezután egy külső helyszínt kapcsoltak, hogy történjen valami, amíg a színpadot felkészítik a következő bemutatóra. Shawn itt is felbukkant, a többiek egy kicsit hizlalták a máját, hogy micsoda felhozatala van már a Sonynak, hogy csináljátok, blablabla, kötelező körök. Kiderült viszont, hogy érdemes lesz követni a PlayStation Blogot, mert rengeteg játék, ami nem tudott bekerülni a showba (mint a Days Gone) ott fent lesz, új hírekkel. Azért azt megtudtuk, hogy mivel sokan kérték, a God of Warba jön a New game+ lehetőség (mondjuk én nem igazán látom a létjogosultságát, de ez van).

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy Back in Black OPS néven visszatér négy eredeti Black Ops térkép a Call of Duty-ba. Ezek a Jungle, a Summit, a Slums és a Firing Range. Előrendelők megkapják a Black Ops 4-hez és a 3-hoz is! Na de mi van, ha valakinek nincs meg a 3? Hát, amennyiben van PS Plus-a, menjen fel gyorsan a Store-ba, mert a Sony hozzávágta az e havi ingyen játék felhozatalhoz!

Ezután beszéltek egy kicsit arról, hogy mi történt az elmúlt napokban (Tetris Effect, Days Gone, Twin Mirror, Ghost Giant és Beat Saber bejelentések, utóbbi az indiePon olvasóknak valószínűleg nem ismeretlen már, mert Nephin nagy kedvence), majd jött egy új Destiny 2: Forsaken trailer! (A DLC szeptember 4-én érkezik.)

Vissza a nagy színpadra, egy japán fúvós hangszeren zenél éppen egy előadóművész, és a hangulatból most is sejthető mi következik. A Sucker Punch készülő játékából mutatnak egy nagyon hosszú jelenetet. A Ghost of Tsushima gyönyörű képekkel operál: rozsdavörös faleveleket kavar fel a szél, a nap megcsillan a dombok felett, a fák hajlonganak a szélben. A környezet lélegzetelállító, és mi ebben harcolunk. A nyugati fejlesztőknek úgy látszik sikerül egy nagyon japán játékot alkotniuk. Ha nem rontják el, igencsak kötelező darab lesz.

Egy banán zenél a képernyőn? Hogy mi? Made in Dreams… szóval bár a „játék” távolmarad a konferenciától, így mégis szerepel benne. Rengeteg pár másodperces átvezetést csináltak a Dreams-szel, remélhetőleg az E3 alatt többet is megtudunk róla. Nincs azonban idő ezen elmélkedni, mert jön a Remedy és az 505 games következő játéka, a 2019-ben érkező Control. Ebben folyamatosan változik körülöttünk a környezet, és mi magunk is irányíthatjuk majd. Ezt ki is kell használjuk a harcokban a videó alapján. Nehéz elképzelni hogy fog működni ha mi irányítjuk, de egyelőre elég impresszív a koncepció.

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a Resident Evil 2 volt a sorozatból a kedvencem. Aki ugyanígy érez, vagy csak nagy rajongója a szériának, most elmorzsolhat egy könnycseppet és megnézheti a sajátos nézőponttal kezdődő videót. Ja és mielőtt elfelejtem: január 25. Ezt a dátumot kell a naptárba vésni.

(Itt van egy extra trailer is, amit az előadás után pakoltak fel.)

A Squanch Gamestől és a Rick és Morty alkotóitól jön a Trover Saves the Universe. VR változata is lesz, és exkluzívan PS-en indul (feltételezzük ez azt jelenti később másra is kijön).

A Kingdom Hearts III olyan, mint a Just Cause, sok konferencián feltűnik, de nem véletlenül. A Sonynál egy „Karib tenger kalózai”-s részletet láthatunk, amiből kiderül, hogy úszkálhatunk majd a víz alatt és hajós csatákban is részt vehetünk, hihetetlenül sokoldalú lesz a játék. És ha mindez nem lenne elég, bejelentették, hogy az eddigi részek felújításai PS4-en megjelennek egyetlen nagy csomagban (eddig három részletben lehetett őket bezsákolni). A legfontosabb zenéket ezúttal is Hikaru Utada szállítja egyébként. *sóhaj* Messze van még a január…

Bár eddig sem éppen a ZS-kategóriáé volt a főszerep, talán most jött el az előadás fénypontja. Minden felvezetés, és anélkül, hogy bármit is lelőnék belőle, íme a Kojima és Del Toro Death Strandingje. (Minden évben libabőrös leszek tőle.)

Sokan szerették tavaly a Nioh-t, és ők örülhetnek, mert bár csak egy teaser erejéig, de bejelentették a folytatást!

Ezzel elérkeztünk az utolsó állomáshoz, ami mi más lehetne, mint a Spider-man. A Sony borzasztó sok pénzt és figyelmet fordít a játékra, és már évek óta hosszú időt kap minden E3 előadáson. A mostani játékmenet bemutatóban egy gigászi üldözést láthatunk, és felbukkan benne Pókember több nagy ellenfele is. A végén pedig megjelenik az, aki igazából mozgatja a szálakat. „Te vagy az?” Kérdezi kedvenc hálószövőnk, de hogy kiről van szó… nos, azt ősszel megtudjuk, mert végre megjelenik a játék, tovább erősítve a Sony egyjátékos felhozatalát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward