E3 2010: Microsoft konferencia

Kinect a köbön, néhány exkluzív játék, és végül természetesen az új Xbox változat bejelentése.

E3 2010: Microsoft konferencia

Végül fél óra csúszással, helyi idő szerint 7.30-kor elkezdődött a Microsoft nagyszabású konferenciája, és körülbelül visszaigazolt mindent, ami az utóbbi két napban pletykaszinten felmerült. Azért nem csak magunkat fogjuk ismételni, ugyanis így is maradt elég érdekesség a bő másfél órára. Nem sokkal a kezdés után például bejelentették, hogy exkluzív szerződést kötöttek az Activisionnel, aminek köszönhetően 2012-ig minden CoD DLC (akármelyik CoD-hoz) ideiglenes exkluzivitást élvez majd Xbox 360-ra. A helyzet valószínűleg olyan lesz, mint a Modern Warfare 2: Stimulus Package esetében, amikor az Xbox változat után bő egy hónappal érkezett a PS3-as és PC-s változat.

Többször is hangsúlyozták a show alatt, hogy 10 éves az Xbox részleg (az első Xbox 2001 végén jelent meg amerikában, majd 2002-ben a világ többi részén), és hogy amit most látunk, az komoly szemléletváltás. Természetesen már a műsor elején is a Kinectre gondoltak, de ne fussunk ennyire előre. Az első vendég, akit színpadra hívtak Hideo Kojima volt. Ő már tavaly is megjelent itt, elvégre erősíteni kell a nézőkben, hogy Metal Gear immár Xbox-ra is lesz. Egy rövid trailerben és utána egy bemutatóban megnézhettük, hogy kardunkkal akármit szétnyisszanthatunk az új epizódban, a végén még egy dinnyét is felszeleteltek szép akkurátusan (ez nem látszik a lenti, jobb minőségű trailerben, de ebben igen: klikk).

MGS Rising trailer

Ez volt az a pont ahol bejelentették, hogy mostantól minden, amiről szó lesz Xbox 360 exkluzív. Először CliffyB jelent meg a színen, így azonnal tudtuk, hogy most bizony Gears of War 3 következik és így is lett. A mutálódó szörnyeken és a grafikán kívül a legfontosabb, amit láthattunk a négy személyes, sztori alapú kooperatív mód. A Left 4 Dead óta tudjuk, hogy ez milyen jó móka, úgyhogy nem lepődtünk meg azon, hogy most is annak tűnt. Ha a körítés is megfelelően izgalmas lesz, akkor nem fogunk panaszkodni a harmadik részre.

A GoW után Peter Molyneux következett, de nem sok minden történt azonkívül, hogy bekonferált egy Fable 3 trailert, viszont ez azt jelenti, hogy ennyit a PC-s verzióról való pletykálgatásról, marad az Xbox. A következő bejelentés sokkal érdekesebb volt, amiben egy nem MS stúdió játékáról rántották le a leplet. Amikor a Crytek feliratot megláttuk már lehetett tippelgetni miben lesz részünk, hiszen anno a CryEngine 3 techdemójánál voltak olyan jelenetek, amik biztos nem egy Crysisból vannak. Az Xbox 360 exkluzív Codename Kingdoms trailere nem volt túl átütő, de ez annak is köszönhető, hogy sok minden nem derült ki belőle, mint azt ti is láthatjátok. Ha lesz róla egy szép infópakkunk, akkor még visszatérünk rá.

Kingdoms teaser

Nincs komolyabb MS esemény Halo nélkül, így ma is megkaptuk a kötelező adagunkat. A Halo Reach demóban láthattunk egy látványos földi harcot, majd irány a csillagok egy vadászgépben. Itt körülbelül az egyharmadánál járhattunk a shownak, amikor áttértünk a Xbox Live-ra, és vele együtt a Kinect-re. Bemutatták hogyan néz ki mozgás közben, ha a kezünkkel irányítjuk a menüt (őszintén szólva kicsit lassan) és azt, hogy akár hangirányítással is megy mindez. Nézhetjük a filmjeinket, hallgathatunk zenéket, stb., mindezt kontroller nélkül. Mivel egy kamerás megoldásról van szó, így nem maradhatott el a Video Kinect bemutatása sem. A szokásos videó chaten kívül ez olyan apróságokat tud még mint a közös filmnézés a túloldalon ülővel, de igazából nem tudjuk, hogy ez mennyire lesz hasznos. Ami viszont mindenképpen az, hogy a Windows Live Messengeres barátainkkal is beszélgethetünk rajta keresztül, ráadásul ha mozgunk, akkor a Kinectbe épített motor követ minket ésszerű határokon belül, így mindig a középpontban leszünk.

Az ez utáni rövid esemény minket annyira nem érint, az ESPN mostantól elérhető lesz Xbox Live-on, és sportesemények százait lehet majd nézni, ha Gold előfizetéssel rendelkezünk. A Kinect játékok már érdekesebbek voltak, bár ahogy vártunk nagyrészt olyan volt, mintha egy Wii-s kínálatot láttunk volna. Szinte mindent bemutattak, amit mai hírünkben írtunk. A Kinectimals a fiatalokat szoktathatja a gép elé virtuális háziállattal, amikben annyi cuteness van, ami egy városnyi gyereknek elég lenne. A Joyride és a Sports első blikkre nem nyújtott semmi extrát, de a Kinect Adventuresben vannak nagyon jó ötletek, például hogy fotózgatja a játékosokat egy-egy pályán és a végén vicces feliratokkal társítva megmutatja mit csináltunk.

Kinect Adventures

Az Ubisoft Your Shape a Wii Fit ellenfele lesz személyi edzőkkel és változatos sportfeladatokkal. Akár Yogázhatunk is benne. A táncolos Dance Central a Dance Dance Revolution következő generációja lehet, jó, hogy nincs szükség külön szőnyegre a lábunk alatt. További Kinect játékok amiket nem mutattak be részletesen: „EA SPORTS Active™ 2” (EA SPORTS), “DECA SPORTS FREEDOM” (Hudson Entertainment), “Dance Masters” (Konami), “Adrenalin Misfits” (Konami), “Zumba Fitness”® (Majesco), “Sonic Free Riders”™ (SEGA), “The Biggest Loser: Ultimate Workout” (THQ), “Motion Sports ” (Ubisoft), and “Game Party™: In Motion” (Warner Bros. Interactive).

Kinect megjelenési idő november 4 az USA-ban, összesen 15 játékkal. A mai naptól viszont kapható odakint egy másik vas is, aminek a bejelentésére sokan vártak: ez lenne az új Xbox változat, ami az Elite-et váltja egy kisebb gépházban. 250GB-os merevlemez és Kinect támogatás, ezek nem olyanok, amivel eddig ne találkozhattunk volna, viszont a beépített 802.11n-es Wifi-nek már ideje volt, megjelenése óta hiányoljuk a gépből. Európába július 16-án futhat be az új gép, ára pedig megegyezik majd a jelenlegi Elite árakkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward