Shop menü

E-INK ALAPÚ ÍVELT KIJELZŐS MONITORT KÉSZÍTETT A DASUNG, A VILÁGON ELSŐKÉNT

A Dasung 253U-F és a Dasung 253U-NF ismerős alapokra épül, előbbi viszont előlapi világítást is kapott, ami sok esetben jöhet jól.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
E-Ink alapú ívelt kijelzős monitort készített a Dasung, a világon elsőként

Az egyik japán viszonteladó kínálatában egy meglehetősen szokatlan monitor bukkant fel a napokban, amelyről azt állítják, lényegében ez az első ívelt kijelzés E-Ink monitor a piacon. Az újdonságot a Dasung fejlesztőcsapata készítette, akik korábban már többféle E-Ink monitorral is előrukkoltak.

Galéria megnyitása

A friss modell, vagyis a Dasung PaperLike 253U alapját egy 4000R hajlítási sugárral ellátott E-Ink kijelző adja, ami 25,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik. A termékből kétféle változat készül: az -F verzió kapott előlapi világítást, így a panel tartalma megfelelő mennyiségű környezeti fény hiányában is olvasható, míg az –NF modellnél már nincs beépített világítás, így mindenképpen külső megvilágítást igényel. Jó hír lehet, hogy a 253U-F világításánál a színhőmérséklet is módosítható az aktuális igényeknek és helyzetnek megfelelően.

Az új monitor alapjául szolgáló E-Ink panel egy 3200 x 1800 pixeles natív felbontással és 16:9-es képaránnyal rendelkező megoldás, ami kétféle kivitelben készül, ahogy azt fentebb említettük. A termék egy HDMI, egy DisplayPort, egy USB-C, három darab USB-A, illetve egy 3,5 milliméteres Jack Audió porttal rendelkezik, plusz beépített hangszórókat is kapott.

Galéria megnyitása

A gyári állvány jóvoltából a kijelző dönthető, elforgatható, valamint a magassága is állítható, de igény szerint a VESA 100 támogatásban rejlő lehetőségek kiaknázására is van mód, azaz fali konzolra vagy flexibilis karra is fel lehet szerelni az újdonságot. Utóbbi esetben fontos lesz tudni, hogy az alumíniumötvözetből készített házzal rendelkező monitor állvány nélkül 604 milliméter széles, 374 milliméter magas és 8 milliméter vastag, tömege pedig 3,3 kilogramm.

A 25,3 hüvelykes képátlójú E-Ink monitor videó móddal, szöveges móddal és grafikus móddal egyaránt rendelkezik. Maga a dizájn korábbról már ismerős lehet, ugyanis a 2021 folyamán bemutatott 25,3 hüvelykes modellhez nagyon hasonlít a friss fejlesztés, mindössze annyi a lényegi különbség, hogy a panel ívelt dizájnnal érkezik.

Galéria megnyitása

A Dasung 253U sorozatának két új tagja egyelőre még csak Japánban került forgalomba, valamint a gyártó hivatalos kínálatából is elérhető. Az előlapi világítással ellátott Dasung Paperlike 253U-F ára 1798 dollár, míg a világítással nem rendelkező Dasung Paperlike 253U-NF egy százassal olcsóbb, így 1698 dollárért lehet hazavinni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére